• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Νέα επαίσχυντη συμφωνία της ΠΝΟ για την Σύμβαση στα Πορθμεία

January 22, 2022 4738



Ακάθεκτη προχωράει η πλειοψηφία της ΠΝΟ στο ξεπούλημα των δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων των Ναυτεργατών βάζοντας πάλι την υπογραφή της για την ανανέωση της ΣΣΕ στα Πορθμεία.

Η σύμβαση αυτή είναι καρμπόν με την αντίστοιχη της Ακτοπλοΐας αφού προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2020 – 2021.

Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού γράφει στα παλιά της υποδήματα την εκφρασμένη αγωνιστική βούληση των Ναυτεργατών στις δύο πρόσφατες απεργίες (48ωρη Νοέμβρη - 4ήμερη Δεκέμβρη), και υποτάσσεται για άλλη μια φορά στην γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης να μην διαταραχθεί η ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και οι όποιες αυξήσεις να είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αντοχών των εφοπλιστών!!

Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία γίνεται σε μια περίοδο που ο επίσημος πληθωρισμός για το 2021 σκαρφάλωσε στο 5,1% και η άνοδος στην ενέργεια, σε υπηρεσίες και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά καταβροχθίζει αλύπητα τα εισοδήματα των Ναυτεργατών.

Σε αυτή την χρεοκοπημένη γραμμή της ΠΝΟ ο ναυτεργατικός κόσμος δεν πρόκειται να δει «άσπρη μέρα», η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, μέσα και έξω από τα καράβια γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη για να δοθεί διέξοδος στα Ναυτεργατικά προβλήματα και να υπάρξουν θετικές για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών λύσεις.

Σημειώνουμε ότι ο Γ.Γ της ΠΝΟ και το μπλοκ της πλειοψηφίας που συντάσσεται μαζί του απέρριψαν μια σειρά δίκαια αιτήματα, που αφορούν τους ναυτεργάτες στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – διαπόντιων νησιών, να θεσπιστούν στην ΣΣΕ!

Οι Ναυτεργάτες της γραμμής και το τοπικό Σωματείο είναι αυτοί που πάντοτε βάζουν πλάτη, στηρίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις απεργίες της ΠΝΟ!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search