• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΗΠΑ: Ένοπλες ομάδες κυνηγούν μετανάστες

June 06, 2022 715

 

Η εφημερίδα «El País» παρουσιάζει τις δραστηριότητες ορισμένων ένοπλων ομάδων, που με την ανοχή των αμερικανικών αρχών οργανώνουν περιπολίες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κσι συλλαμβάνουν μετανάστες.

 Σε βίντεο που δημοσίευσε η El País, μια ομάδα οπλισμένων ανδρών, που φορούν στρατιωτικές στολές, συλλαμβάνει μετανάστες και τους ανακρίνει για την καταγωγή και την ταυτότητά τους. 

Η πολιτοφυλακή ονομάζεται Patriots for America, δημιουργήθηκε το 2015 για να «προστατεύσει τις συντηρητικές διαδηλώσεις» κι έχει αναθέσει στον εαυτό της την αποστολή «να προστατεύσει τα αμερικανικά σύνορα»! Οι δραστηριότητές της γίνονται με τη «συνεργασία» ή την «ανοχή» των τοπικών αρχών και των συνοριοφυλάκων.

Οι ομάδες αυτές άρχισαν να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ (με πρόσχημα τα μέτρα κατά του Covid-19) και συνεχίζουν και σήμερα επί Μπάιντεν.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η American Civil Liberties(ACLU), απαιτούν να διερευνηθούν αυστηρά οι δραστηριότητες αυτών των ένοπλων πολιτοφυλακών.

Ο Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να άρει την αντιμεταναστευτική πολιτική του προκατόχου του, αλλά περίπου είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ αντιτάχθηκαν σ’ αυτό. 

Έτσι, σύμφωνα με την El País, η νομική «αβεβαιότητα» επιτρέπει την ανάπτυξη παραστρατιωτικών ομάδων τύπου Patriots for America στα σύνορα…

ΠΗΓΗ: artinews.gr

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search