• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ποιος θέλει τον πόλεμο στην Ευρώπη

September 24, 2022 167

 

ΠΗΓΗ: Από Δημήτρης Μηλάκας - topontiki.gr

Στο «Π» από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σημειώνουμε ότι ο πόλεμος που ξέσπασε ήταν το αποτέλεσμα της (ευρωατλαντικής) επιλογής του αποκλεισμού της Ρωσίας από το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας.


Βασική παράμετρος του εν λόγω συστήματος, που διαμορφώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εδραιώθηκε στον Ψυχρό Πόλεμο, ήταν το ΝΑΤΟ, ως (αμερικανικός) μηχανισμός που κρατά τη Γερμανία «κάτω», τις ΗΠΑ «μέσα» και τη Ρωσία «έξω» από την Ευρώπη.

Κοιτώντας τις εξελίξεις αυτούς τους μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία το παραπάνω «σχήμα» βρίσκει την απόλυτη δικαίωσή του καθώς:


● Οι συνέπειες (οικονομικές πολιτικές) του πολέμου για τη Γερμανία είναι ανυπολόγιστες και μόνο με αυτές μιας βαριάς στρατιωτικής ήττας μπορούν να συγκριθούν.

● Οι ΗΠΑ, με αφορμή τον πόλεμο, βρήκαν να ευκαιρία να υπογραμμίσουν ότι ποτέ δεν έφυγαν από την Ευρώπη, διατηρώντας στο άρμα τους (όπως θα το διατύπωνε ο Μπρεζίνσκι) τους Ευρωπαίους υποτελείς και φόρου υποτελείς τους.

● Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί την απώλεια της Ουκρανίας γιατί (σύμφωνα πάλι με τον Μπερζίνσκι) με την Ουκρανία μπορεί να διεκδικήσει να είναι αυτοκρατορία ενώ χωρίς αυτήν θα εκπέσει σε μια ασιατική περιφερειακή δύναμη.

Δεδομένων τούτων οι εκτιμήσεις για το ποιοι πυροδότησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία αποκτούν βάσιμη υπόσταση. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί το έγγραφο – ντοκουμέντο της δεξαμενής σκέψης RAND Corporation, που δημοσιεύει η σουηδική εφημερίδα «Nya Dagbladet», θα αποδειχθεί ότι οι Αμερικανοί λειτούργησαν ως πυροκροτητής της έκρηξης του πολέμου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της RAND, που αποτελεί βραχίονα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδοτήθηκε από την Ουάσιγκτον με στόχο να συντρίψει την ευρωπαϊκή (κατά κύριο λόγο τη γερμανική) οικονομία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας το εν λόγω έγγραφο έχει τίτλο «Αποδυναμώνοντας τη Γερμανία, ενισχύοντας τις ΗΠΑ» και υποδηλώνει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εισροή πόρων από το εξωτερικό για τη διατήρηση της συνολικής αμερικανικής οικονομίας, αλλά «ειδικά του τραπεζικού συστήματος».

Μπορεί η RAND Corporation με ανακοίνωσή της να διαψεύδει ότι συνέταξε μια τέτοια ανάλυση, ωστόσο η πραγματικότητα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει η Ουάσιγκτον τις τελευταίες δεκαετίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search