• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Χαντέρ Αντνάν: 81 μέρες σε απεργία πείνας

April 26, 2023 457

Την 81η ημέρα απεργίας πείνας διανύει σήμερα ο παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος Χαντέρ Αντνάν και η υγεία του βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 45χρονός Αντνάν, στέλεχος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δυτική Οχθη, είναι φυλακισμένος στην ισραηλινή φυλακή Ράμλε, υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης. Βάσει του συγκεκριμένου καθεστώτος, που μεταφέρθηκε στο ισραηλινό κατασταλτικό θεσμικό πλαίσιο αυτούσιο από τη νομοθεσία των βρετανών αποικιοκρατών, οι σιωνιστές μπορούν να φυλακίζουν επ’ αόριστο Παλαιστίνιους, χωρίς να τους απαγγέλλουν συγκεκριμένες κατηγορίες, επικαλούμενοι λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαντέρ Αντνάν βρίσκεται αιχμάλωτος στα ισραηλινά κάτεργα, ούτε η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το σώμα του ως όπλο στον αγώνα για λευτεριά, ενάντια στο δίκαιο του κατακτητή. Από το 2004 έχει φυλακιστεί 12 φορές στις ισραηλινές φυλακές, ενώ λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών πείνας, κάθε φορά που βρισκόταν έγκλειστος στις ισραηλινές φυλακές, έχει γίνει σύμβολο του αγώνα των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων ενάντια στο καθεστώς της διοικητικής κράτησης. Συνολικά έχει παραμείνει έγκλειστος για περισσότερα από οχτώ χρόνια.

Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του τις τελευταίες ώρες, οι σιωνιστές αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε πολιτικό νοσοκομείο εκτός φυλακής. Ο Αντνάν αρνείται σθεναρά να του χορηγηθεί οτιδήποτε άλλο από τους γιατρούς, εκτός από νερό και αλάτι, ενώ όσο περνούν οι ώρες και οι σιωνιστές αρνούνται να τον απελευθερώσουν, μεγαλώνει ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου ή ανεπανόρθωτων σωματικών βλαβών.

Ο Αντνάν συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στο σπίτι του, στην πόλη Αραμπα, δίπλα στην Τζενίν, στις 5 Φλεβάρη και ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search