• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οι εκπαιδευτικοί στην Ισπανία ξεκινούν απεργία για λιγότερους μαθητές στην τάξη λόγω COVID-19

August 20, 2020 183

 

 

Μαθητές και δασκάλα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις
Μαθητές και δασκάλα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις   –   Πνευματικά Δικαιώματα  Keoki Fraser/AP

Οι εκπαιδευτικοί στην Ισπανία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία τον Σεπτέμβριο. Δάσκαλοι και καθηγητές υποστηρίζουν πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 και πιστεύουν πως οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης. Τις κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου οι νηπιαγωγοί, ενώ στις 8 ακολουθούν δάσκαλοι και καθηγητές. Στις 9 απεργούν οι καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ όλες οι βαθμίδες απεργούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή την στιγμή με 25 παιδιά στο δημοτικό και με 30 ως 35 σε γυμνάσιο και λύκειο, είναι αδύνατο να κρατήσουμε μεταξύ μας τις αποστάσεις που μας ζητούν. Για να μην υπάρξουν προβλήματα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις. Οπότε πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι δάσκαλοι, ώστε να φτιάξουμε νέες τάξεις με λιγότερους μαθητές» υποστηρίζει ο Χοσέ Ραμόν Μερινό, επικεφαλής της διδασκαλικής ομοσπονδίας.

Η κυβέρνηση χορήγησε 2 δισεκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες με στόχο την θωράκιση των σχολείων. Όμως μόλις το 1/3 των χρημάτων θα δοθεί για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Έχουμε μόλις 25.000 νέες προσλήψεις. Στην Ιταλία η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Εκεί, η κυβέρνηση προσέλαβε 84.000 δασκάλους και καθηγητές για την νέα χρονιά. Φαίνεται πως στην Ισπανία αδυνατούμε να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης» υποστηρίζει ο Χοσέ Ραμόν Μερινό, επικεφαλής της διδασκαλικής ομοσπονδίας.

Όμως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το στοιχείο που θα καθορίσει αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ισπανία.

«Αν συνεχίσουμε έτσι και τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, τότε ίσως τα σχολεία να μην ανοίξουν» εκτιμά ο επιδημιολόγος Χικέ Μπασάτ.

Μένουν μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για κλίμα αβεβαιότητας και ζητούν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις καθώς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για δασκάλους και μαθητές.

Πηγή: Απόστολος Στάικος – gr.euronews.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search