• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μαζικές απεργίες εκπαιδευτικών στη Γαλλία: Βασική τους διεκδίκηση είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών με διπλασιασμό των τάξεων

November 10, 2020 493

 

 

Καθηγητές και δάσκαλοι στη Γαλλία απεργούν για τη μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα σχολεία. Θεωρούν ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη και ότι τα μέτρα προστασίας στην εκπαίδευση είναι ελλιπή.

Με απεργία ή κραδαίνοντας το δικαίωμα αποχής δάσκαλοι και καθηγητές στη Γαλλία αντιδρούν μπροστά στην αδυναμία εφαρμογής του υγειονομικού πρωτόκολλου στα σχολεία. “Δεν αρκεί η επιβολή ενός πρωτοκόλλου εάν δεν έχουν εξασφαλισθεί οι συνθήκες υλοποίησής του”, φωνάζουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θεωρώντας ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση, ένα απεργιακό κύμα ξεκίνησε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες πόλεις, όπως στην Τουλούζη.

“Υγειονομική απεργία”

Σύσσωμα τα συνδικάτα που υποστηρίζουν τις διαμαρτυρίες όρισαν τελικά την Τρίτη ως ημέρα “υγειονομικής απεργίας των εκπαιδευτικών”. Καλούνται σε απεργία ή σε άσκηση του δικαιώματος αποχής όσοι θεωρούν ότι στα σχολεία τους δεν υπάρχουν οι δυνατότητες εφαρμογής του πρωτοκόλλου. 

Εξηγούν ότι είναι αδύνατο να διατηρηθούν οι αποστάσεις στις τάξεις, στους διαδρόμους και στις αυλές και η βασική τους διεκδίκηση είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών με διπλασιασμό των τάξεων.

Ζητούν επίσης την αναπλήρωση στα σχολικά ιατρεία των νοσοκόμων που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια καθώς και την αύξηση των βοηθών εκπαίδευσης για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

Πηγή: Deutsche Welle

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search