Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 ιδιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή Γκαζιαντέπ, στα νοτιοανατολικά της  Τουρκίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από την έκρηξη ενός κυλίνδρου παροχής οξυγόνου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη ης επαρχίας.

 

Άλλοι 14 ασθενείς που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ άρχισαν οι έρευνες της πυροσβεστικής για τον προσδιορισμό των ακριβών συνθηκών του δυστυχήματος. 

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην Τουρκία έχουν αυτό τον καιρό ποσοστό πληρότητας 74% λόγω κρουσμάτων κοροναϊού, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, αν και ιατρικοί σύλλογοι της χώρας αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά προς τα πάνω.

Την Παρασκευή το απόγευμα, το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανέφερε 26.410 νέα κρούσματα κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τα 1,98 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και ασυμπτωματικές περιπτώσεις που δεν ανέφερε η Άγκυρα τους τέσσερις μήνες έως τα τέλη Νοεμβρίου, παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία.

Επίσης χθες καταγράφηκε ρεκόρ 246 θανάτων από COVID-19, φτάνοντας συνολικά τις 17.610.

 ΠΗΓΗ: in.gr