Το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποστηρίζει ότι έπληξε το Ισραήλ.

 

 

Ο στρατός «επιτέθηκε στην οικία του Γιαχία Σίνουαρ και του αδελφού του, ενός τρομοκράτη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στο Twitter, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο.

Ο Μοχάμεντ Σίνουαρ θεωρείται επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Χαμάς ενώ το ισραήλ υποστηρίζει ότι οι κατοικίες του χρησιμοποιούνται ως «στρατιωτική υποδομή» για τη Χαμάς.

 

Photo Credit: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/MOHAMMED SABER

Ξεπέρασαν τους 180 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, τουλάχιστον 50 παιδιά νεκρά

Ο αριθμός των παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησε το «σφυροκόπημα» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνά τα 180 άτομα. 52 από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το Al Jazeera. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότεροι από 1000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, ενώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιους.

EPA/ABED AL HASHLAMOUN

EPA/MOHAMMED SABER

 

Στο Ισραήλ, από ρουκέτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την κλιμάκωση της βίας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

 

EPA/HAITHAM IMAD

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».