• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απειλές κατά μαθητών και γονέων από Κεραμέως με τις απουσίες και εκπαιδευτικών από Μακρή με τις αναστολές

September 06, 2021 554

 

 

Με «όπλο» τις απουσίες, απειλές Κεραμέως κατά μαθητών και γονέων που ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων. «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή αν ο γονιός φοβάται…», λέει

Αντί να προσπαθήσει να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων, η κ. Νίκη Κεραμέως προτίμησε να ακολουθήσει τη μέθοδο του εκφοβισμού (!) μαθητών και γονέων που ανησυχούν:

«Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, σε μια προσπάθεια να φοβίσει τους γονείς και τους μαθητές με όπλο τις απουσίες, ώστε ακόμα κι αν ένα τμήμα εμφανίσει κρούσματα λιγότερα από το 50%+1 (οπότε δεν θα κλείσει, σύμφωνα με τις αποφάσεις της που αμφισβητούν ήδη αρκετοί λοιμοξιωλόγοι) να μην σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο…

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως μίλησε σήμερα για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την λειτουργία των πανεπιστημίων στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι»

Όπως δήλωσε η Υπουργός, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης.

ΟΧΙ στο οριζόντιο κλείσιμο

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική.

Στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η Υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει η σχολική τάξη με το που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, η Υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα.

Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η Υπουργός

Παράλληλα η Υπουργός υπογράμμισε ότι «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη».

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι το 80% αυτών είναι εμβολιασμένο και ένα 10% περίπου έχει νοσήσει. Από την άλλη, ένα 10% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο και τόνισε πως όσοι εξ αυτών δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την διενέργεια εργαστηριακού τεστ, θα τίθεται υπό αναστολή εργασίας.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοιποιητικά νόσησης . Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τόνισε η Υπουργός.


Μακρή: Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης

Αναλυτικές οδηγίες για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς θα εκδώσει μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας για τις περιπτώσεις εντοπισμού κρουσμάτων του κορονοϊού στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, υπενθύμισε ότι για να κλείσει ένα τμήματα, θα πρέπει να εμφανιστούν θετικοί το 50% + 1 των μαθητών. Ωστόσο, θα δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

«Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

«Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», είπε.

Απάντησε στις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ και της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, λέγοντας ότι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η χώρας μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, κάνοντας λόγο για υπερβολικές ανησυχίες.


Συρίγος: Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων στους εκπαιδευτικούς θα είναι οι διευθυντές των σχολείων

Οι διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα αποτελέσματα των τεστ στους εκπαιδευτικούς ενώ οι μαθητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται με self test.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κυρίως εξ αποστάσεως κυρίως εξ αποστάσεως ενώ τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης με τα απαραίτητα μοριακά τεστ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Η σύνοδος των πρυτάνεων θα αποφασίσει για τον τρόπο ελέγχου των τεστ στους φοιτητές, κατέληξε ο κ. Συρίγος.


Πηγή: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search