• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τραυματισμός εκπαιδευτικού στο σχολείο, με διάσειση και κακώσεις

September 12, 2021 273

 

Tην Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη εκπαιδευτικός (καθηγήτρια) του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση συρόμενης καγκελόπορτας της αυλής του σχολείου που την καταπλάκωσε προκαλώντας της κακώσεις στα πλευρά.

Kι ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως “όλα είναι έτοιμα και στη θέση τους” για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να τη διαψεύσει με το χειρότερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί ένα ακόμα από τα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν σε χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν ώρα εργασίας. Δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια από τύχη δεν έχασε τη ζωή του 12χρονος μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας! Την ώρα που το παιδί ήταν στο σχολείο, έπεσε η μεγάλη κεντρική πόρτα του κτιρίου και καταπλάκωσε τον μαθητή, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά και μόνο από καθαρή τύχη, δεν τραυματίστηκε άλλος μαθητής!

Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις σε σχολική στέγη, τη διαχρονική υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το ατύχημα συνέβη λίγα μόνο 24ωρα πριν ο Πρωθυπουργός μιλήσει για ανάπτυξη και για την παιδεία που ονειρεύεται από το βήμα της ΔΕΘ. Ωστόσο όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξή τους είναι για λίγους κι εκλεκτούς, όπως, βέβαια και το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν. Γι’ αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο ούτε για τις υποδομές των σχολείων ούτε, βέβαια, για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών από την πανδημία. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ είναι να προλάβει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες νομοθετικές παρεμβάσεις που αφανίζουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και προωθούν τις περικοπές, την ιδιωτικοποίηση και την υποταγή στις κατευθύνσεις της αγοράς.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search