• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκρηκτική σχολική χρονιά - Καταλήψεις σε 22 Γυμνάσια και Λύκεια στην Πάτρα και 8 στο Αγρίνιο

September 17, 2021 731

 

Από το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου τελούν υπό κατάληψη 22 Γυμνάσια και Λύκεια στην Πάτρα και 8 στο Αγρίνιο, καθώς οι μαθητές αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Ούτως ή άλλως η σχολική χρονιά που ξεκίνησε αναμένεται ιδιαίτερα εκρηκτική εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά με νέα αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών για μια ακόμα φορά αρνούνται να πάρουν μέτρα για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ

  • Απέναντι στο αίτημα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, απαντούν με αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών, ενώ σχεδιάζουν την κατάργηση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε όλη τη χώρα.
  • Απέναντι στο αίτημα να καλυφθούν όλα τα κενά και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι με-γάλες ανάγκες που έχουν προκύψει, απαντούν με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη και όχι μόνο.
  • Απέναντι στο αίτημα για καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απαντούν με 2ωρες συμβάσεις (!) και απολύσεις κα-θαριστριών/ών.
  • Αντί να λάβουν υπόψη τις σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν για το γεγονός ότι με τις παλινωδίες τους εδώ και δύο χρόνια τα σχολεία υπολειτουργούν, αντί να πάρουν μέτρα για την αναπλήρωση των πολλαπλών μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στους μαθητές, για μια ακόμα φορά προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω τους, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους και την ίδια ώρα παίρνουν αντιεκπαιδευτικά μέτρα που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Αντιεκπαιδευτικοί νόμοι

Το ΥΠΑΙΘ φέρνει αντιεκπαιδευτικούς νόμους και εισάγει τις εθνικού επιπέδου εξετάσεις στην Στ’ Δημοτικού και στην Γ’ γυμνασίου, την Τράπεζα θεμάτων, την κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, την αντεστραμμένη μάθηση όπου η διδασκαλία γίνεται στο σπίτι (!!!) και η εμπέδωση στο σχολείο, νόμους που «ξεφορτώνουν» από την πλάτη του κράτους το βάρος της χρηματοδότησης και καλούν τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να ψάχνουν χορηγούς και χρηματοδότες, εισάγει τα εργαστήρια δεξιοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με τις γνώσεις που απελευθερώνουν τον άνθρωπο παρά μόνο με δεξιότητες που μας μαθαίνουν να είμαστε ότι βολεύει τους εργοδότες μας, και τελικά την αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών με αποκλειστικό στόχο να σκύψουμε όλοι το κεφάλι. Διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο και συνιστούν πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικό δείγμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είανια ο αποκλεισμός από τα Πανεπιστήμια 40.000 μαθητών με το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search