• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί! Αγανάκτηση, θυμός και συμμετοχή στην απεργία αποχή για την αξιολόγηση

September 23, 2021 2376


Χρήστος Κάτσικας 


Μπροστά στην πρωτοφανή μαζικότητα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή την Άνοιξη, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαπολύει απειλές. Ξεσηκωμός των εκπαιδευτικών με Γενικές Συνελεύσεις
Αντί να τρομοκρατήσει άναψε φωτιές η απειλητική Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Α. Κόπτση, στην οποία επισημαίνεται αναφορικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, πως:

Α. Η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους.
Β. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Σε αναβρασμό βρίσκονται νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές σε όλη τη χώρα. Παντού οργανώνονται Γενικές Συνελεύσεις (πολλές έχουν ήδη γίνει), περιοδείες στα σχολεία, διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις (οι περισσότερες πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα που έρχονται) με ενεργοποίηση και συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις που είχαν γίνει μέχρι χθες χαρακτηρίζεται, τηρουμένων των αναλογιών, καλή, αν αναλογιστεί ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εξ αιτίας των μέτρων της πανδημίας αλλά και λόγω της μεσολάβησης του Καλοκαιριού η συνοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και η λειτουργία των σωματείων είχε εξασθενήσει.

Στις περισσότερες συνελεύσεις των καθηγητών τέθηκαν σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκαν συντριπτικά ψηφίσματα που:
1.επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας
2. Δίνουν εξουσιοδότηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την διεύρυνση της απεργίας αποχής και από την ατομική αξιολόγηση όταν εκδοθεί από την κυβέρνηση η αντίστοιχη εφαφμοστική εγκύκλιο για την ατομική αξιολόγηση
3. Δίνουν την εξουσιοδότηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να απαιτήσει μαζί με σωματεία και ομοσπονδίες ιδιωτικού-δημόσιου τομέα την κατάργηση του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη και την δια ζωής πραγματοποίηση συνελεύσεων και εκλογών στα σωματεία


4. Μεταφέρουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τη απόφαση να μη χρησιμοποιείται ο εμβολιασμός ως μέσο διάκρισης και διχασμού των εργαζομενων ή καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα στο χώρο των Νηπιαγωγών έχει εκδηλωθεί πρόθεση παραίτησης πολλών προϊσταμένων ως διαμαρτυρία για τις αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας και την επιχείρηση εκβιασμών, απειλών και κλίματος φόβου.

Το Σάββατο 25/9/21 στις 11.00 π.μ. στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, Στάση ΜΕΤΡΟ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας η οποία θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search