• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράνομη και καταχρηστική -όπως είχε προαναγγείλει η Ν. Κεραμέως - κρίθηκε η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ – Οι αγώνες είναι δίκαιοι και κρίνονται στους δρόμους!

October 08, 2021 783

 Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους - YouTube

Η απόφαση ήταν ουσιαστικά γνωστή από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας  - Βιομηχανία Αγωγών κατά των εκπαιδευτικών είχε προσφύγει στα δικαστήρια. Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ και με τη βούλα του δικαστηρίου. Άμεσα εκτελεστή η απόφαση. 3.000 ευρώ ποινή για κάθε παράβαση.

Για «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» κατηγορεί η ΔΟΕ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αναφερόμενη στην έφεση που άσκησε επί της πρωτόδικης απόφασης η υπουργός Νίκη Κεραμέως ζητώντας να ικανοποιηθεί το σύνολο των απαιτήσεων της αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος των τεσσάρων εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Μάλιστα, ενώ η έφεση που άσκησαν οι Ομοσπονδίες έχει λάβει δικάσιμο για τις 25 Ιανουαρίου 2022, η έφεση του υπουργείου εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 11/10, ημέρα 24ωρης απεργίας στην εκπαίδευση.

Στο twitter η Υπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει: "Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας".

Τι προηγήθηκε

Κατά της ΑΔΕΔΥ στράφηκε η Νίκη Κεραμέως με νέα αγωγή που κατέθεσε και εκδικάστηκε κατεπειγόντως σήμερα.

Η υπουργός Παιδείας, επικαλέστηκε λόγους κατεπείγοντος και ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Ειρωνεία από Ν. Κεραμέως – ΥΠΑΙΘ – Στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης!

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, ισχυρίζεται η Ν. Κεραμέως.  Με άλλα λόγια δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι και αγωνιζόμενοι εναντίον νόμων ψηφισμένων. Να εκδώσουν και διαταγές πότε επιτρέπουν στους εργαζόμενους να απεργούν

Η κήρυξη της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης ως παράνομη μετά την προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και η άγρια καταστολή της διαδήλωσης της 1ης Οκτώβρη δείχνουν τον φόβο της κυβέρνησης και την απόφασή της να συνεχίσει τον αυταρχικό δρόμο για να αναχαιτίσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και κάθε κλάδου εργαζομένων βάζοντας στο στόχαστρο βασικά εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα και πρώτα από όλα το δικαίωμα της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση για να καταστείλει το δικαίωμα στην απεργία ενεργοποιεί τώρα τις αυταρχικές διατάξεις του νέου αντισυνδικαλιστικού - αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». Το κερασάκι είναι η ολομέτωπη επίθεση στα σωματεία και την απεργία και η συνολική σκλήρυνση του ελέγχου και του φακελώματος της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι αγώνες δεν είναι παράνομοι – Είναι δίκαιοι!

Αναγκαία η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που ψηφίστηκε από τεράστιες πλειοψηφίες κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά!

Και να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα: ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων που χτυπάνε μαθητές – φοιτητές και εκπαιδευτικούς και θέλουν να οικοδομήσουν μια απάνθρωπη κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα αγωνιστικά σκιρτήματα των μαθητών και την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων γονιών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

Κανονικά η απεργία της Δευτέρας

Κανονικά πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην αξιολόγηση, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:


Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11/10/21

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης

Μία ακόμα κλήτευση επιδόθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 7 Οκτωβρίου 2021 από το ΥΠΑΙΘ, το οποίο άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία αποχή. Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της κι έτσι το ΥΠΑΙΘ προσφεύγει ενάντια στην απόφαση αυτή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την έφεση της ΟΛΜΕ, που κατατέθηκε στις 4/10/21, ορίστηκε δικάσιμος στις 25 Ιανουαρίου 2022, ενώ για την έφεση του ΥΠΑΙΘ, που κατατέθηκε στις 7/10/21, ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021…!

Επιπλέον, σήμερα, 8/10/21, το ΥΠΑΙΘ έσυρε στα δικαστήρια και την ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε προκηρύξει απεργία αποχή, στηρίζοντας τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή και την ωμή βία ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/10/21, υπήρξε νέα καταστολή με χρήση χημικών και βίας και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 6/10/21.

Είναι προφανές ότι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας έχει τρομοκρατήσει κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, που μέσα στον πανικό τους εκδηλώνουν τα πιο αυταρχικά και αντιδημοκρατικά ένστικτά τους!

Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι μία: ανυποχώρητος αγώνας!

Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11/10/21 και στην απεργιακή συγκέντρωση ΟΛΜΕ ΔΟΕ στο Εφετείο Αθηνών στις 11.30πμ

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία!

Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης

Οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

Όλοι μαζί συνεχίζουμε ανυποχώρητοι μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό γιατί η μόρφωση δεν προάγεται με φοβισμένους εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές.

Αυτά τα θαρραλέα βήματα πρέπει να αναβαθμιστούν

Ανυποχώρητα λοιπόν στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια!

Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας!

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΥΠΑΙΘ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «TIME OUT» ΟΥΤΕ «ΠΑΣΟ»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Ο κλάδος έδειξε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search