• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μήνυμα από Αυστραλία για αξιολόγηση: «Θέλουμε να κάνουμε μάθημα» - Το 30% -50% των νέων εκπαιδευτικών φεύγουν στα πρώτα πέντε χρόνια

October 12, 2021 845

 

 «Δαπανάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας για να αποδείξουμε ότι η διδασκαλία μας είναι ποιοτική αλλά τελικά δεν έχουμε χρόνο να την παρέχουμε»

«Γιατί έχουν πέσει οι  επιδόσεις των μαθητών  στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις επιστήμες; Μήπως  η εμμονή με την «λογοδοσία» έχει οδηγήσει σε έναν όγκο γραφειοκρατίας που εμποδίζει την «ποιοτική» διδασκαλία», αναρωτιέται ο  γνωστός Αυστραλός εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ηθοποιός, Ned Manning, σε πρόσφατο άρθρο του, όπως αναδημοσιεύεται στο fresh-education «Δαπανάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας για να αποδείξουμε ότι η διδασκαλία μας είναι ποιοτική αλλά τελικά δεν έχουμε χρόνο να την παρέχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

Παρά τους καλούς μισθούς οι Αυστραλοί εκπαιδευτικοί, δείχνουν κουρασμένοι από τις ατελείωτες διαδικασίες αξιολόγησης σχολικών μονάδων και μαθητών. H ηλεκτρονική έκδοση Τhe Guardian παλαιότερα δημοσίευσε ένα άλλο άρθρο του Ned Manning, με τίτλο: «Σταματήστε να κατηγορείτε τους εκπαιδευτικούς για τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και δώστε τους χρόνο να διδάξουν» 

Στο κείμενο του ο Ned Manning έδινε απάντηση στον Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας της Αυστραλίας σχετικά με τις ευθύνες που επέρριψε στους εκπαιδευτικούς για την ποιότητα της διδασκαλίας στα σχολεία της Αυστραλίας. Ο υπουργός Παιδείας νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι η ολίσθηση των επιδόσεων των μαθητών της Αυστραλίας σε κατώτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, δεν οφείλεται στην χρηματοδότηση των σχολείων αλλά ούτε και στο μέγεθος των τάξεων. Ισχυρίστηκε ότι αυτοί που ευθύνονται είναι οι εκπαιδευτικοί και η ποιότητα της διδασκαλίας τους. 

Ο Ned Manning στο άρθρο του, ανέφερε: Δεν είναι περίεργο που το 30% -50% των νέων εκπαιδευτικών φεύγουν στα πρώτα πέντε χρόνια της διδασκαλίας, όχι επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες ικανότητες αλλά ανακαλύπτουν ότι η διδασκαλία στα σχολεία της Αυστραλίας περιλαμβάνει πολλή δουλειά έξω από την τάξη που έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία την οποία και σπούδασαν. Κάθε στιγμή του εκπαιδευτικού δεν αφιερώνεται στην προετοιμασία του μαθήματος και στην ικανοποίηση των αναγκών του μαθητή αλλά στις ανάγκες της γραφειοκρατίας με τη συμπλήρωση εντύπων.

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται επαγγελματική και συναισθηματική στήριξη και κατέληγε  λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει η γραφειοκρατία και να  δοθεί χρόνος στους εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με τους μαθητές τους. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search