• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση - Κλιμάκωση ζητούν οι εκπαιδευτικοί από την ΟΛΜΕ

October 14, 2021 781



Πολλά είναι τα σωματεία εκπαιδευτικών που ζητούν  επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, μετά την απόφαση του Εφετείου και κλιμάκωση των αγώνων. 
Ενδεικτικά και η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Αντίστοιχα αιτήματα κατατίθενται και από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021) για τη συνέχιση της απεργίας αποχής και την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11/10 έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

· Ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.

· Η «αξιολόγηση» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και απορρίφθηκε μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

· Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.

· Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για να σταματήσει τον αγώνα μας.

· Η απεργία αποχή δεν αμφισβητήθηκε ως νόμιμη μορφή απεργίας και μπορούμε να τη συνεχίσουμε.

· Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε μορφή απεργίας μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων στην απεργία αποχή, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 11/10, να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε την απεργία αποχή με την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

Με δεδομένη την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη με μοναδική αιτιολογία «την έλλειψη δημόσιου διαλόγου» και όχι καταχρηστική, προτείνουμε η ΟΛΜΕ να καλέσει σε διάλογο το Υπουργείο Παιδείας με την προϋπόθεση να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να συμπαραταχθούν με τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και των σωματείων μας και να απαιτήσουν με τη δράση τους λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η Γενική Συνέλευση (13/10/2021)

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Εφετείο Αθηνών έβγαλε την απεργία - αποχή ΔΟΕ - ΟΛΜΕ παράνομη, αποδεχόμενο το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (μη λήψη απόφασης από γενική συνέλευση, μη προσφυγή στον ΟΜΕΔ, έλλειψη προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας!!!). Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική όπως της ΑΔΕΔΥ. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιχειρούν με συνεχόμενες αγωγές και δικαστικές προσφυγές να χτυπήσουν τον δίκαιο αγώνα μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ -ΑΠΟΧΗΣ.
Εδώ και τώρα ΔΟΕ - ΟΛΜΕ πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν άμεσα σε νέα κήρυξη απεργίας - αποχής λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την επιτυχία της. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή θα είναι αναντίστοιχη με την απαίτηση των 100.000 απεργών που στις 11/10 έστειλαν υπερήφανο μήνυμα κλιμάκωση του αγώνα. Ο αγώνας πρέπει να κρατηθεί ζωντανός με όλα τα μέσα!!

Συνεχίζουμε το μακρύ αλλά δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης! Ούτε βήμα πίσω. Η Απεργία αποχή πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνα πρέπει να κλιμακωθεί!!

Εδώ και τώρα κοινή συνεδρίαση των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ για το συντονισμό του αγώνα! Όπλο μας η ενότητα του κλάδου!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search