• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταδικάζει τον αντιπρόεδρό της για χυδαίο σεξισμό

October 30, 2021 261



Το αντιπρόεδρο του σωματείου καταδικάζουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, με αφορμή χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, το οποίο ανήρτησε όταν, σε διαδικτυακή εκδήλωση, πήρε το λόγο γυναίκα εκπαιδευτικός.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι ζητήθηκε η παραίτηση του αντιπροέδρου, μέλους της ΔΑΚΕ, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε. «Μετά το απρεπές, προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο που έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ , κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε η ΕΛΜΕ στις 7/10/2021, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε από τον αντιπρόεδρο να παραιτηθεί. Ο συνάδελφος όμως αρνήθηκε», αναφέρεται σχετικά.


Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας σημειώνει: «Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δηλώνουν δημόσια την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη της συμπεριφοράς του Αντιπροέδρου και εκφράζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε εκλεγμένα μέλη του σωματείου».

Καταγγελίες συλλογικοτήτων εκπαιδευτικών
Υπενθυμίζεται ότι η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας κατήγγειλε ότι σε διαδικτυακή ενημέρωση του σωματείου «ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση».

«Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της», υπογραμμίζεται στην καταγγελία.


Αλλά και το το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας υπογράμμιζε σε καταγγελία του: «Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search