• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αθώες οι νηπιαγωγοί που μηνύθηκαν για αναφορά της επιστημονικής ονομασίας γεννητικών οργάνων σε μαθητές - ΒΙΝΤΕΟ

December 08, 2021 711



Αθώες οι τέσσερις νηπιαγωγοί που είχαν μηνυθεί από γονέα επειδή ανέφεραν σε μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων. Ο γονέας είχε ισχυριστεί πως θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών.

Αθώες κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τέσσερις νηπιαγωγοί σχολείου της πόλης, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε μήνυση από γονέα που υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «παίζω με τον Φρίξο» ανέφεραν στους μικρούς μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων. Η αναφορά των νηπιαγωγών στα γεννητικά όργανα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «παίζω με τον Φρίξο».

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2018 από γονέα που θεώρησε πως από τη συγκεκριμένη αναφορά θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών και η κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευτικοί ήταν βλάβη ψυχικής υγείας από αμέλεια τελεσθείσα από υπόχρεους κατά παραυτουργία.


Ο μηνυτής υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το παιδί έπειτα από αυτό υπέστη ψυχολογικό τραύμα, ενώ είπε ακόμα πως η διαπαιδαγώγηση αυτού του είδους δεν συμβάδιζε με τις ηθικές του αρχές και πως ήταν πρόωρο για τα παιδιά να μαθαίνουν αυτές τις λεπτομέρειες σε τέτοια ηλικία.


Το δικαστήριο εξέτασε μάρτυρες, μεταξύ άλλων παιδοψυχολόγο, ο οποίος ανέφερε πως η πληροφόρηση των παιδιών για τα γεννητικά όργανα αποσκοπεί στο να μάθουν από νωρίς να προφυλάσσονται από τυχόν κακοποιητές, ενώ τόνισε ακόμα ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν για την λειτουργία των οργάνων καθεαυτή σε τέτοια ηλικία.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, με μάρτυρα να αναφέρει τα γεννητικά όργανα στο δικαστήριο με τις… μη επιστημονικές ονομασίες τους.

Την αθώωση των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων βοηθάει στην αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι τη στήριξή του στους νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, που μηνύθηκαν από γονέα, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Χανίων και έκανε λόγο για «παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search