• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στιγμιότυπα αξιολόγησης: «Από αυτούς μόλις 34 ήταν αλλοδαποί»!

December 12, 2021 309

"Το σύστημα εφορμά, το πολιτικό του προσωπικό αισθάνεται απελευθερωμένο να εφαρμόσει την αντιδραστική του πολιτική. Η πολιτική του φασιστικοποιεί την κοινωνία που ζούμε. Η κυβέρνηση, με την  ανοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών, και παρά την εκφρασμένη μαζική αντίθεση του κλάδου, επιτίθεται αποφασιστικά αποκαλύπτοντας το εύρος των επιδιώξεών της! Η στοχοποίηση των πιο φτωχών, ευάλωτων, αποκλεισμένων ομάδων μαθητών στην ταυτότητα ενός σχολείου ανοίγει το δρόμο για τον απόλυτο κανιβαλισμό στη δουλειά μας." επισημαίνεται σα ανακοίνωση των Αγωνισκών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Πειραιά που συμμετέχουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με αφορμή συγκεκριμένα στιγμιότυπα αξιολόγησης. 

Αναλυτικά:

Ο δρόμος της φρίκης και στην εκπαίδευση ανοίγεται. Με εργαλείο την αξιολόγηση. Οι πρώτες εκθέσεις αποτίμησης σχολικού έτους έχουν ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των σχολείων, με ευθύνη των Διευθυντών, όπως ορίζει ο νόμος. Τις περισσότερες φορές εν αγνοία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

1)      Στην Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης, σχολικού έτους 2020-2021, του ΕΠΑΛ Περάματος διαβάζουμε: «…Το μαθητικό δυναμικό το 2020 – 2021 άγγιξε τους 385 μαθητές/τριες και συγκεκριμένα στην Α΄ τάξη 128, στη Β΄ 125 και στη Γ΄ 132. Από αυτούς μόλις 34 ήταν αλλοδαποί (ποσοστό περίπου 9%)... Δεν λειτούργησαν τάξεις υποδοχής» (https://1epal-peram.att.sch.gr/images/schedules/year-2020-school-0540921-form-1-synopsis.pdf)(https://1epal-peram.att.sch.gr/).

2)      Την ίδια στιγμή, στην Ιωνίδειο, οι ανώνυμοι οι οποίοι με τις καταγγελίες τους άνοιξαν τη δικογραφία της υπόθεσης της κατάληψης στο σχολείο την περσινή χρονιά, σέρνοντας ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους στα δικαστήρια, ορίσθηκαν στο Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του σχολείου που θα αποφασίζει και για την αξιολόγηση του σχολείου (https://www.news247.gr/paideia/ionideios-apo-anonymoys-kataggellontes-epistimoniko-symvoylio-scholeioy.9399944.html ).

Το σύστημα εφορμά, το πολιτικό του προσωπικό αισθάνεται απελευθερωμένο να εφαρμόσει την αντιδραστική του πολιτική. Η πολιτική του φασιστικοποιεί την κοινωνία που ζούμε. Η κυβέρνηση, με την  ανοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών, και παρά την εκφρασμένη μαζική αντίθεση του κλάδου, επιτίθεται αποφασιστικά αποκαλύπτοντας το εύρος των επιδιώξεών της!

Η στοχοποίηση των πιο φτωχών, ευάλωτων, αποκλεισμένων ομάδων μαθητών στην ταυτότητα ενός σχολείου ανοίγει το δρόμο για τον απόλυτο κανιβαλισμό στη δουλειά μας.

Αυτό το νέο τοπίο, για να στηθεί, χρειάζεται τη στοίχιση και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί, για να συνεπικουρήσουν σε αυτή τη βρώμικη δουλειά του συστήματος, πρέπει να ελεγχθούν, να πειθαρχηθούν, να τρομοκρατηθούν.

Αποτελεί ύψιστο καθήκον απέναντι στο λαό μας να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ. Κάθε ώρα σιωπής που περνά υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας αλλά και των εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Οι μαθητές είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες αγωνίες, κοινά προβλήματα με αυτούς και τους γονείς τους. Δεν θα αφήσουμε να τους τραβάνε στα δικαστήρια επειδή αγωνίζονται, δεν θα αφήσουμε να τους περιθωριοποιούν στιγματίζοντάς τους για τα δεινά που το ίδιο το σύστημα και η πολιτική του δημιουργεί.

  • ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΡΟΛΟ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΣΤΟ ΜΠΟΪ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!

    ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΒΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

                                                                                    ΕΛΜΕ Πειραιά

Συμμετέχουμε στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search