• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένα ακόμα τμήμα δημοτικού σχολείου στην Κέρκυρα σε αναστολή λόγω covid-19.

December 22, 2021 221

Ένα ακόμα τμήμα δημοτικού σχολείου τέθηκε σε αναστολή εξαιτίας της νόσησης μαθητών με covid-19, που ξεπερνά το 50%. Πρόκειται για το Ε1 του 12ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας.

Το πρώτο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το Δ1 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Βραγκανιώτικων καθώς πάνω από τους μισούς μαθητές προσβλήθηκαν από κορονοϊό

Με τη νέα χρονιά θα ξαναλειτουργήσει δια ζώσης το Δ1 του δημοτικού σχολείου Βραγκανιωτίκων. 

Ωστόσο, νέες μολύνσεις κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σήμερα σε 27 μαθητές της Κέρκυρας αλλά και σε εκπαιδευτικό.

Συγκεκριμένα, 15 μαθητές νοσούν προερχόμενοι από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 12 από την Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, θετικός στην covid-19 βρέθηκε ένας εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις και εργαλειοποιούν την πανδημία για να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια αγαθά και υπηρεσίες υγείας και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι άκρως ανησυχητική, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων με ένα στα τέσσερα κρούσματα να είναι παιδιά και έφηβοι. Κάθε μέρα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί νοσούν,άνθρωποι διασωληνώνονται, οι γιατροί κάνουν ατελείωτες βάρδιες και οι κλινικές covid γεμίζουν μόλις ανοίξουν.

Ενώ η κατάσταση στην εκπαίδευση γίνεται καθημερινά χειρότερη, η υπουργός Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και όλη την κοινωνία, παίζοντας με τους αριθμούς των κλειστών λόγω κρουσμάτων τμημάτων και αποκρύπτοντας το νέο “μέτρο” με βάση το οποίο απαιτείται ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβαίνει το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Το δε πρωτόκολλο με τα δυο self test την εβδομάδα είναι πασιφανές ότι είναι αναποτελεσματικό. Η επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας αφέθηκε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, ενώ το Υπουργείο συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του στέλνοντας οδηγίες βασισμένες στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search