• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από παράταση σε παράταση ο "άταφος νεκρός της εκπαίδευσης"!

January 12, 2022 190

 

Από το 1982 μέχρι σήμερα η αξιολόγηση – χειραγώγηση και εδώ και μερικά χρόνια – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων είναι ο «άταφος» νεκρός της εκπαίδευσης. Δεκάδες νόμοι και ΠΔ και πάμπολες εγκύκλιοι έχουν ριχτεί στο καλάθι των αχρήστων ως αποτέλεσμα, κυρίως, των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση της ΝΔ παρά τος εμμονές και τις θριαμβολογίες για την εφαρμογή της αξιολόγησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τον ρόλο της περνάει ζόρια μεγάλα με αποτέλσμα συνεχώς να δίνει αλλεπάλληλες παρατάσεις για την εφαρμογή της. αράταση της προθεσμίας ανάρτησης των σχεδίων δράσης

Έτσι για μια ακόμα φορά με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας (που υπογράφεται από το γ.γ. Ά Κόπτση) παρατείνεται η προθεσμία ανάρτησης των σχεδίων δράσης που αφορούν στην αξιολόγηση των σχολείων, η οποία έληγε σήμερα 12 Ιανουαρίου.

Το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

(Αθήνα, 11-01-2022 Αρ. Πρωτ. 2977/ΓΔ4)

"Σας ενημερώνουμε πως η πλατφόρμα του ΙΕΠ για την ανάρτηση της Φόρμας Αποτύπωσης Σχεδίων Δράσης των σχολικών μονάδων θα είναι διαθέσιμη έως Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022".

Να σημειωθεί ότι ΥΠΑΙΘ – Κυβέρνηση δεν καταφέρνουν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση παρόλο που βρήκαν πρόθυμους συμμάχους. Κυρίως τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΔΟΕ.  Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έχει ρίξει λευκή πετσέτα προκαλώντας διαλυτικές καταστάσεις στον κλάδο βάζοντας πλάτη για το πέρασμα όχι μόνο της αξιολόγησης, αλλά συνολικά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής., όπως για παράδειγμα της Τράπεζας Θεμάτων της Ελεύθερης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό σφαγείο για τα απιδιά των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων και δείχνουν το ανάλγητο ταξικό αποκρουστικό πρόσωπο ΥΠΑΙΘ – Κυβέρνησης ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Το χάσμα συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και βάσης διευρύνεται. Είναι ενδεικτικό ότι 20 εκπαιδευτικά σωματεία έχουν κηρύξει απεργία – αποχή από την αξιολόγηση σε τοπικό επίπεδο. Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται και βρίσκονται στον δρόμο, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ βρίσκεται στα … σαλόνια κάνοντας ασκήσεις επίκυψης στο ΥΠΑΙΘ και την Κυβέρνηση. 

Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος το Σάββατο 16/10, στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ. Με πολιτική απόφαση των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, που υπαγορεύτηκε ευθέως από τους πολιτικούς τους φορείς, την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έκλεισε βάναυσα η απεργία – αποχή, παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου υποδεικνύοντας θρασύτατα σε εκπροσώπους συγκεκριμένων ΕΛΜΕ να την καταψηφίσουν παρά την αντίθετη απόφαση των σωματείων τους, όπως μάλιστα καταγράφηκε και στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων. Άφησαν, έτσι, μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη 24ωρη απεργία στις 11 Οκτωβρίου στην οποία συμμετείχαν μαζικά πάνω από 100.000 δάσκαλοι και καθηγητές, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Είχε προηγηθεί μια ανακοίνωση (13/10/2021) – υπόδειγμα υποταγμένου συνδικαλισμού - που ενημέρωνε για τα πρόστιμα, τις ποινές, τις περικοπές μισθών, ακόμα και απολύσεις ως συνέπειες της δικαστικής απόφασης του Εφετείου, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα αυτά επικρέμανται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών που απεργούν – απέχουν!  Προσφορά και συνδρομή στην κυβερνητική προπαγάνδα και επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών σε μια περίοδο μάλιστα που ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί πείθονται για τη συνέχιση της απεργίας – αποχής, αντιπαλεύουν μαζικά το φόβο και την τρομοκρατία. 

Να Θυμίσουμε, τέλος,  ότι αρκετά Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ με εξώδικα και 3ωρες στάσεις εργασίας μπλοκάρουν την αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ ενώ δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας που έχουν καταθέσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ κείμενο της ΔΟΕ.

"Απέναντι στη δηλωμένη, με κάθε μέσο και τρόπο, θέληση του κλάδου να ακυρώσει την αξιολόγηση στην πράξη, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επιστράτευσαν κάθε μέσο: Την παραπληροφόρηση και την κατασυκοφάντηση μέσα και από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις αύρες, τις δίκες-παρωδία για να βγει παράνομη η απεργία-αποχή, τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες μιας μερίδας διευθυντών, τον βομβαρδισμό του εκπαιδευτικού σώματος με αλλεπάλληλες αυθαίρετες και τρομοκρατικές εγκυκλίους του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ" τονίζουν τα εκπαιδευτικά σωματεία

  

Ανακοινώσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ

"Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει Απεργία / Αποχή από την αξιολόγηση. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει Απεργία/Αποχή.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για να πάρει το Υπουργείο επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search