• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η σαπίλα του διοικητικού μηχανισμού ξαναχτυπά τον εκπαιδευτικό - αγωνιστή Κ. Κορδάτο: Τιμωρήθηκε με ποινή 5.699 ευρώ!

January 20, 2022 841
Περικοπή 5.699,20 ευρώ για την τηλεκπαίδευση εργαστηρίων – ύστερα από 8 μήνες

Για μια ακόμα φορά η σαπίλα του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης βάζει στον στόχαστρο τον εκπαιδευτικό - αγωνιστή Κώστα Κορδάτο. Η εκδικητική μανία απέναντι στον Κώστα Κορδάτο συνεχίζεται....

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε  σε περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτουπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός.

Κοινή παραδοχή είναι ότι η εξάσκηση των μαθητών στα σχολικά εργαστήρια, ιδιαίτερα αυτών της βιομηχανικής παραγωγής, γίνεται με φυσική παρουσία των ασκούμενων-εκπαιδευόμενων- μαθητών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Κάτι που αναφέρει  και το Υπουργείο Παιδείας στην απόφασή του Υπουργική Απόφαση με αριθ. Πρωτ.Φ3/44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε με τη λήξη της τηλεκπαίδευσης για την αναπλήρωση της ύλης στα εργαστήρια. Ιδιαιτέρως δε στη Γ΄ ΕΠΑΛ που χορηγείται και πτυχίο.

 

Ανάλογες αναφορές, αιτήματα, έγκαιρα προέβαλε η κλαδική ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ των εργαστηριακών καθηγητών, προς τον συγκεκριμένο ΔΔΕ, καθώς και στο ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας χωρίς ποτέ να λάβει κάποια απάντηση!

Ο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας τιμωρεί τον εκπαιδευτικό για εκφοβισμό όσων θα δείχνουν την αντίθεση τους στον εκβιασμό για τηλεκπαίδευση μαθητών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η κατηγορία για αποχή από την τηλεκπαίδευση είναι αστήρικτη, αβάσιμη και αποδεικνύεται από τα πραγματικά γεγονότα, καθώς η καθημερινή παρουσία του εκπαιδευτικού έξω από τα εργαστήρια (αφού αυτά είχαν παραβιαστεί παρανόμως και είχαν αντικατασταθεί οι κλειδαριές από την διευθύντρια του ΕΠΑΛ) δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. 

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Μάλιστα στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον συνάδελφο, έξω από αυτά. Έτσι δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, χωρίς ο ΔΔΕ να ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση.

Η Απόφαση ΔΣ Β ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

για την περικοπή μισθών του συναδέλφου Κώστα Κορδάτου, λόγω μη συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση στα εργαστήρια του (ΕΠΑΛ Καινούργιο) του ΕΚ Αγρινίου.

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, στη συνεδρίαση του στις 18-01-2022, ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα(ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα),που διδάσκει, ύστερα από αναφορά από 16-2-2021 της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Καινούργιου.
Η περικοπή των μισθών γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιου Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συνάδελφος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και διαμαρτύρεται για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων, καθώς και της Υ.Α. Φ3/ 44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε για την …αναπλήρωση της ύλης των εργαστηρίων με φυσική παρουσία…..  στη δια ζώσης εκπαίδευση, όπως και έγινε και τα οποία στοιχεία αποδεικνύουν, ότι ουδέποτε απουσίαζε από την υπηρεσία και μάλιστα επί μακρόν, όπως παρουσιάζεται στην απόφαση της περικοπής των μισθών. Επίσης ο συνάδελφος ενημέρωσε ότι η απουσία γίνεται λόγος για το MySchool του ΕΠΑΛ ενώ ο ίδιος ανήκει διοικητικά στο Εκ Αγρινίου  ως υπεύθυνος του τομέα. 
Καθώς η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή το Δ.Σ ασχολήθηκε με την προσήκουσα προσοχή. Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων υγειονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, προκειμένου να αποκατασταθεί κάθε σύγχυση και αδικία σε βάρος του συναδέλφου και υπερασπιζόμενοι το «τεκμήριο της αθωότητας» του εκπαιδευτικού και  μέλους του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, αποφάσισε ομοφώνα:

1. Να επισκεφτεί την Πέμπτη 20-1-2022 το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ τον ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι για να ενημερωθεί για τους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
2. Να ζητήσει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να παραστεί την Δευτέρα 24-1-2022 μαζί με τις δυο ΕΛΜΕ του νομού στον ΔΔΕ Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι για να ζητηθεί η αναστολή της απόφασης, τουλάχιστον μέχρι τελεσιδικίας της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο, το καθ’ ύλην πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο να απονείμει δικαιοσύνη.
3. Να ζητήσει επίσης να γίνει αντίστοιχα παράσταση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής. Ελλάδας στην Πάτρα για την υπόθεση.

    Τέλος η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας θεωρεί ότι πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη, προς όφελος της δοκιμαζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς αντιπαραθέσεις, που θα τραυματίσουν την εκπαίδευση συνολικά και θα διαιρέσουν την τοπική κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

       Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

     Γεώργιος Κατσίφας                                                   Βαγγέλης Τσούκας 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search