• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δε συμμορφωνόμαστε– παλεύουμε για την ανατροπή του αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού, αντιαπεργιακού Ν.4808 (Χατζηδάκη)

February 21, 2022 279

Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ με ανακοίνωσή της για τον νόμο 4808 (Χατζηδάκη) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "αποτελεί στρατηγική επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης να συνδικαλίζονται, να διαθέτουν σωματεία όργανα πάλης, ανεξάρτητα από το κράτος. Επιδιώκει τον ασφυκτικό τους έλεγχο και την αναίρεση κάθε δυνατότητας προκήρυξης απεργίας και κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης. Το χτύπημα αυτό αποτελεί όρο για την πλήρη κατίσχυση του κεφαλαίου και την ολοκληρωτική συντριβή των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων." 

Και τονίζει ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά "αρνείται ολοκληρωτικά να συμμορφωθεί στις διατάξεις του Ν.4808. Και θα αγωνιστεί για την ολοκληρωτική ανατροπή του αντιδραστικού νόμου."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Δεν συμμορφωνόμαστε– παλεύουμε για την ανατροπή του αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού, αντιαπεργιακού Ν.4808 (Χατζηδάκη)

Απόλυτος κεντρικός έλεγχος

Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι ξεκινάει από 1/2/2022 η λειτουργία του ΓΕνικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ), του κρατικού δηλαδή μητρώου φακελώματος των συδικάτων. Ακολουθούν βασικές διατάξεις αυτού του αντισυνδικαλιστικού τερατουργήματος 4808:

Καταχωρούνται σε κεντρική ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) το καταστατικό, τα μέλη της Διοίκησης, ο αριθμός των ψηφισάντων.

ü Αν η συνδικαλιστική οργάνωση δεν εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ, αναστέλλονται τα τα δικαιώματα του Σωματείου (Συλλογική Σύμβαση, συνδικαλιστική προστασία κλπ) (Άρθρο 83).

Σκληραίνει ο απόλυτος έλεγχος της ζωής των σωματείων. «Τιμωρούνται» τα σωματεία που δεν υποτάσσονται.

ü Ταυτόχρονα, το άρθρο 84 αναφέρει ότι, με Υπουργική Απόφαση καθορίζεται η μορφή που θα έχουν τα ψηφιακά Βιβλία των Πρακτικών των ΔΣ και των Συνελεύσεων, ανοίγοντας τον δρόμο στην κεντρική καταγραφή και αυτών.

ü Μεταξύ άλλων στοιχείων, που υποχρεούνται τα συνδικάτα να καταθέτουν, προκειμένου να φακελωθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες συνδικαλιστές είναι:

Υπεύθυνη δήλωση από όπου να προκύπτει ο αριθμός μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου, η σειρά εκλογής εκλεγμένων μελών στα όργανα διοίκησης, η σύνθεση των οργάνων διοίκησης, οικονομικές καταστάσεις, η συγκρότηση ψηφοδελτίων και πολλά άλλα ακόμα.

ü Στο άρθρο 10 αναφέρεται: “οι οργανώσεις των εργοδοτών καθώς και μεμονωμένοι εργοδότες δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση στοιχείων και αντιγράφων αρχείων από την υπηρεσία, κατόπιν ειδικής προς τούτο αίτησής τους. Η κίνηση εξετάζεται από την υπηρεσία και εφόσον πληρούνται οι όροι, χορηγούνται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας, τα ζητούμενα στοιχεία”.

Με λίγα λόγια, κάθε εργοδότης, οι επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο, με το πάτημα ενός κουμπιού, έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν όλα τα στοιχεία εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι.

Στόχος είναι να καταγράφεται η κάθε άποψη – καταγγελία – αγωνιστική πρόταση του κάθε μέλους Σωματείου για να φακελώνεται κάθε πτυχή της ζωής του σωματείου και ΟΛΑ τα μέλη του.

Και δεν είναι μόνο το φακέλωμα!

Διατάξεις ουσιαστικής απαγόρευσης της απεργίας:

ü Πρέπει (και) ηλεκτρονικά να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του σωματείου.

ü Αν αυτό (το σχεδόν ανέφικτο) ικανοποιηθεί, μετά το Σωματείο πρέπει να ορίσει προσωπικό Ασφαλείας και Προσωπικό Ελάχιστων Εγγυημένων Υπηρεσιών που να καλύπτουν το ένα τρίτο των Υπηρεσιών. Η απεργία θα γίνει με υποχρεωτικούς απεργοσπάστες μεγάλο τμήμα των εργαζομένων.

ü Το Σωματείο επιδίδει με δικαστικό επιμελητή την ειδοποίηση της απεργίας στον εργοδότη. Σε έκτακτο γεγονός, δεν επιτρέπεται η απεργία, καθώς πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση 24 ώρες πριν.

ü Ταυτόχρονα, σε μια σειρά κλάδους τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να αιτηθούν «Δημόσιο Διάλογο», κατά τη διάρκεια του οποίου ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η ΑΠΕΡΓΙΑ.

ü Αν μετά από όλα αυτά, πραγματοποιηθεί απεργία, αυτή μπορεί να κηρυχθεί παράνομη αν κάποιος συνδικαλιστής μοιράσει προκήρυξη που να λέει «Ολοι στην απεργία», ασκήσει, δηλαδή… «ψυχολογική πίεση» στους απεργοσπάστες. Ο ίδιος συνδικαλιστής και το σωματείο του έχουν αστικές ευθύνες!

ü Επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις αρχαιρεσίες, στη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων, που λειτουργούν διαλυτικά για το συνδικάτο, όπου η διά ζώσης επαφή με τα μέλη του, είναι το “άλφα” και το “ωμέγα” για την ουσιαστική λειτουργία του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

Ο Νόμος 4808 αποτελεί στρατηγική επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης να συνδικαλίζονται, να διαθέτουν σωματεία όργανα πάλης, ανεξάρτητα από το κράτος. Επιδιώκει τον ασφυκτικό τους έλεγχο και την αναίρεση κάθε δυνατότητας προκήρυξης απεργίας και κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης. Το χτύπημα αυτό αποτελεί όρο για την πλήρη κατίσχυση του κεφαλαίου και την ολοκληρωτική συντριβή των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά αρνείται ολοκληρωτικά να συμμορφωθεί στις διατάξεις του Ν.4808.

Και θα αγωνιστεί για την ολοκληρωτική ανατροπή του αντιδραστικού νόμου.

Καλεί τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ σε αντίσταση-απειθαρχία στον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα.

1. Καλούμε σε ενιαίο ανυποχώρητο μαζικό και πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή του. Με μαζικούς όρους τα σωματεία να μην εφαρμόσουν καμία πτυχή του ν. «Χατζηδάκη».

2.Καμιά αλλαγή των καταστατικών των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

3.Οι Γ.Σ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία.

4.Η ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πράξει το ίδιο.

5.Περιφρουρούμε τις απεργίες μας, τις στάσεις εργασίας. Κηρύσσουμε, οργανώνουμε, υλοποιούμε τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας και τα συλλαλητήρια όπως πάντα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search