• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Φαινόμενα κοινωνικής σήψης στα σχολεία: Μαθητής λυκείου κατηγορείται ότι βίασε δύο συμμαθήτριες του

May 19, 2022 1139
Μαθητής λυκείου κατηγορείται ότι βίασε δύο συμμαθήτριες του - Ανάθεση της επιμέλειάς του σε επιμελητές ανηλίκων
Πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας ως αντανάκλαση της σήψης μιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας, όπου κυριαρχεί το δόγμα homo homini lupus. Μιας σήψης που διαπερνά τους εκπαιδευτικούς θεσμούς ως αποτέλεσμα μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που πλήττει σοβαρά το δημόσιο σχολείο μετατρέποντάς το σε αρένα ανταγωνισμού με βάση τους νόμους της αγοράς 

Σε αυτές τις συνθήκες μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησαν δύο μαθήτριες της Γ' Λυκείου, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι μαθήτριες κατήγγειλαν έναν 17χρονο για βιασμό τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με το grtimes.gr , οι δύο καταγγέλλουσες μαθήτριες της Γ' Λυκείου απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας πως ο 17χρονος μαθητής τις απείλησε πως θα τους συμβεί κακό αν δεν συνευρεθούν μαζί του.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η πράξη σε βάρος της πρώτης μαθήτριας τελέστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κι ένα μήνα αργότερα σε βάρος της δεύτερης. Οι καταγγελλόμενες σεξουαλικές κακοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε υπαίθριους χώρους.

Οι δύο μαθήτριες γνώριζαν τον 17χρονο μέσα από κοινές παρέες καθώς τον καιρό εκείνο φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο ανήλικος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται. Ισχυρίστηκε ότι η μία καταγγέλλουσα ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την είχε απορρίψει ερωτικά, ενώ η δεύτερη τον κατήγγειλε για προσωπικούς της λόγους.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο υποχρεώνοντας τον να ακολουθήσει το παραπάνω αναμορφωτικό μέτρο, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Τα φαινόμενα ενδοχολικής βίας αντανάκλαση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής κρίσης

Οι σοβαρότερες αιτίες, όμως, μπορούν να αναζητηθούν στις δομές της καπιταλιστικής κοινωνίας που χαρακτηρίζονται από έναν απάνθρωπο ανταγωνισμό που αναπαράγεται σε όλες τις μορφές της κοινωνικής ζωής. Η κοινωνική περιθωριοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εντείνεται από την οικονομική κρίση, τα εργασιακά προβλήματα τροφοδοτούν τη βία και την εγκληματικότητα.

Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης είναι η απεχθέστερη μορφή βίας εναντίον του κόσμου της εργασίας και του «κοινωνικού κράτους» που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση. Όσο η φτώχεια , ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι διακρίσεις, η βία και η εκμετάλλευση ανθούν, τόσο θα οξύνονται τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search