• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις “PISA” στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

May 20, 2022 758

Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις “PISA” στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης  αναφέρει με ανακοίνωσή το ΔΣ του Συλλόγου και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "μόνο 34 από τα 155 παιδιά συνολικά, ποσοστό 21,9% συμμετείχαν στις εξετάσεις PISA.Το υπ. Παιδείας παραπληροφορώντας αναφέρει ότι οι εξετάσεις έγιναν κανονικά σε ποσοστό 95% θεωρώντας «τμήμα» την παρουσία ενός μαθητή!

Πάρα τις απαγορεύσεις και τις απειλές της υπουργού και των τοπικών σanaf;erτελεχών της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, παρά την συνδρομή ακόμη και του τοπικού Δήμου που, με εντολή Δημάρχου, οι υπηρεσίες του Δήμου κατέβασαν τα πανό του Συλλόγου από τα σχολεία, το μέτωπο εκπαιδευτικών και γονέων νίκησε!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Φίλιππος"

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις “PISA” στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να επιβάλλουν τις κακόφημες εξετάσεις τύπου PISA, γνώρισε μεγάλη ήττα και κατακρημνίστηκε απέναντι σε γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινωνία.

Συγκεκριμένα στα πέντε (5!!!) σχολεία της περιοχής μας και μετά από την απεύθυνσή μας και τον διάλογο με τους γονείς ελάχιστοι μαθητές εμφανίστηκαν. Σε ένα σχολείο δεν έγιναν καθόλου εξετάσεις, σε άλλα δύο με απειροελάχιστο αριθμό μαθητών, σε ένα με τους μισούς και μόνο σε ένα (με τη ψευδή πληροφόρηση των γονέων περί υποχρεωτικότητας και τις απειλές από την διεύθυνσή του) παρουσιάστηκαν όλα τα παιδιά.

Ταυτόχρονα είχαμε καθολική σχεδόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολείων και σχετικά μεγάλη και στα υπόλοιπα σχολεία στην στάση εργασίας παρά τις επαναλαμβανόμενες δικαστικές διώξεις μας.

Συγκεκριμένα:

3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων: 0 μαθητ(ρι)ες από τους/τις 47 μαθητ(ρι)ες συνολικά

13ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων: 1 μαθητής από 32

8ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων: 5 μαθητ(ρι)ες από 37

2o Δ.Σ. Μενεμένης: 12 μαθητ(ρι)ες από 23

2ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων: 16 μαθητ(ρι)ες από 16

 

Συγκεντρωτικά μόνο 34 από τα 155 παιδιά συνολικά, ποσοστό 21,9% συμμετείχαν στις εξετάσεις PISA.Το υπ. Παιδείας παραπληροφορώντας αναφέρει ότι οι εξετάσεις έγιναν κανονικά σε ποσοστό 95% θεωρώντας «τμήμα» την παρουσία ενός μαθητή!

Πάρα τις απαγορεύσεις και τις απειλές της υπουργού και των τοπικών στελεχών της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, παρά την συνδρομή ακόμη και του τοπικού Δήμου που, με εντολή Δημάρχου, οι υπηρεσίες του Δήμου κατέβασαν τα πανό του Συλλόγου από τα σχολεία, το μέτωπο εκπαιδευτικών και γονέων νίκησε!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε μέτρο που προωθεί την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, την ιδιωτικοποίηση και διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

 

Η Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 

Δέσποινα Σαββίδου                                      Χρήστος Αναστασιάδης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search