• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

15 Ιούνη ΓΣ & 20 Ιούνη εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

May 30, 2022 497

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά δημοσιοποίησε την εκλογική ατζέντα ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο.

Πέρα από την ανακοίνωση του ΔΣ έχει σημασία να τονιστεί ότι η ΓΣ αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού διεξάγεται σε μια περίοδο που θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση των σχολείων. Μια διαδικασία που πρέπει να ακυρωθεί, αφού συνδέεται με την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Παράλληλα οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού θα προκύψει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για την επόμενη διετία και θα χαραχτούν οι κατευθυντήριες γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος των καθηγητών. Η τρίχρονη πολιτική  της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ ήταν μια πολιτική υποταγής και ενσωμάτωσης στην κυβερνητική πολιτική. Για αυτό και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η αλλαγή συσχετισμών. Η μαζική συμμετοχή των καθηγητών και η καταψήφιση των παρατάξεων του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού αναγκαία συνθήκη για τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της  ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν:

v Στις 20/6/2022 στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα 8:00-20:00. Είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και η οικονομική τακτοποίηση στην ΕΛΜΕ (η συνδρομή είναι 15 ευρώ). Προσοχή: όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στην ΕΛΜΕ, ΔΕΝ χρειάζεται να καταθέσουν νέα συνδρομή.

v Στις 15/6 θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (14:00, Σχολικό Συγκρότημα Τζαβέλα).

v Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε:

α) σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

β) υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που εδρεύουν στον Πειραιά (ΔΙΔΕ)

γ) Αποσπασμένοι σε Πανεπιστήμια, Εθνική Βιβλιοθήκη, ΣΔΕ και Γενικά Αρχεία του Κράτους με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

δ) Ομοσπονδιακοί προπονητές με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

ε) Αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

στ) Όσοι έχουν διατεθεί σε ΙΕΚ (εξαιρούνται όσοι κατέχουν θέση Διευθυντή-Υποδιευθυντή) και

ζ) Όσοι έχουν διατεθεί στην Α/θμια (με την προϋπόθεση να μην έχουν λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του αντίστοιχου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης).

ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ εκτός Πειραιά ή σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εκτός Πειραιά (ΔΔΕ, ΠΔΕ), με εξαίρεση την Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας (με την προϋπόθεση να κατέχουν οργανική σε σχολείο του Πειραιά).

v Για τους συναδέλφους που ανήκουν στα σχολεία της Β' Πειραιά (Αργοσαρωνικός) η συνδρομή ορίζεται στα 10 ευρώ. Το ίδιο και για τους συναδέλφους αναπληρωτές

μειωμένου ωραρίου. Την ημέρα των αρχαιρεσιών (20/6/2022) ισχύει για τους συναδέλφους της Β' Πειραιά η διευκόλυνση, όπως κάθε χρόνο.

v Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία, το Δ.Σ., αποφάσισε να λειτουργήσει και 2ο εκλογικό τμήμα, στον ίδιο χώρο, από 13:00 έως 17:00, τις ώρες δηλαδή που παρατηρείται η μεγαλύτερη προσέλευση των συναδέλφων (όπως ακριβώς πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 31/1/2022).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search