• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ (29-30 Ιούνη) σηματοδοτεί τη διεύρυνση και επίταση της δολοφονικής δράσης του!

June 28, 2022 120

Η Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με ανακοίνωσή της για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Η νέα σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έρχεται να υπηρετήσει  τους ακόμη πιο επιθετικούς σχεδιασμούς του και τα νέα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΕΕ, με τη διεύρυνση της ζώνης της οικονομικο-πολιτικής επιρροής και της στρατιωτικής επιβολής τους τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο στις Σκανδιναβικές χώρες. Η επίταση του ανταγωνισμού  μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ  έναντι της Ρωσίας μεταφράζεται σε υπέρογκη αύξηση των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, σε εγκατάσταση νέων βάσεων και σε επιβολή του δόγματος του τρόμου για όλους τους λαούς της περιοχής." Και ακόμα: "Στις συνθήκες αυτές, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της πρωτοστατεί στα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή μετατρέπεται σε πειθήνιο προωθητή των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, προσφέρει  «γη και ύδωρ» στους επικυρίαρχους, αναβαθμίζει τη συμφωνία για την παραμονή των βάσεων του θανάτου, στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, υπηρετεί τυφλά του Νατοϊκούς επιθετικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (29-30 Ιούνη)ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Καταδικάζουμε την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, τη «Νέα Στρατηγική» της διεύρυνσης της ζώνης επιρροής του και  της επίτασης της εγκληματικής δράσης του εναντίον των λαών, σε μια περίοδο μάλιστα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, στο φόντο της  Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της μακρόχρονης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη χώρα αυτή. Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επιδιώκεται η ισχυροποίηση της επιθετικής Στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030». Η νέα σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έρχεται να υπηρετήσει  τους ακόμη πιο επιθετικούς σχεδιασμούς του και τα νέα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΕΕ, με τη διεύρυνση της ζώνης της οικονομικο-πολιτικής επιρροής και της στρατιωτικής επιβολής τους τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο στις Σκανδιναβικές χώρες. Η επίταση του ανταγωνισμού  μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ  έναντι της Ρωσίας μεταφράζεται σε υπέρογκη αύξηση των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, σε εγκατάσταση νέων βάσεων και σε επιβολή του δόγματος του τρόμου για όλους τους λαούς της περιοχής. Συγχρόνως, μια τέτοια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων ξεδιπλώνεται στο τοπίο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και  συμπορεύεται με την  όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων σε διεθνές επίπεδο (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα).

Στις συνθήκες αυτές, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της πρωτοστατεί στα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή μετατρέπεται σε πειθήνιο προωθητή των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, προσφέρει  «γη και ύδωρ» στους επικυρίαρχους, αναβαθμίζει τη συμφωνία για την παραμονή των βάσεων του θανάτου, στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, υπηρετεί τυφλά του Νατοϊκούς επιθετικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ. Παράλληλα,  σε συνθήκες οικονομικής εξόντωσης του λαού, υπερδιογκώνει τις Νατοϊκές πολεμικές δαπάνες και εκτελεί πειθήνια τις εντολές των κηδεμόνων της, που υπονομεύουν τόσο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όσο και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές, εργασιακές, οικονομικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές  κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

 Όλοι στις  αντιϊμπεριαλιστικες - αντιπολεμικές συγκεντρώσεις

  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκες βάσεις
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά αμερικανονατοϊκα σχέδια και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα
  • Έξω η Ελλάδα  από ΝΑΤΟ και ΕΕ
  • Ειρήνη- φιλία - εθνική ανεξαρτησία - διεθνιστική συνεργασία μεταξύ των λαών

 

Το Δ.Σ
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search