• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τη μια μέρα διευθυντής Εκπαίδευσης, την άλλη μέρα… σε αργία!

August 09, 2022 729

Χρήστος Κάτσικας

 

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να στεγνώσουν οι υπογραφές μετά την ορκωμοσία των νέων διευθυντών Εκπαίδευσης (Ιούλιος), όταν σαν κεραυνός έπεσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Νομού Βοιωτίας η είδηση περί αυτοδίκαιης αργίας του νέου διευθυντή Εκπαίδευσης.

Τη διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας του νέου διευθυντή Εκπαίδευσης, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη υπηρεσίας του, υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα περίεργα στην υπόθεση είναι αρκετά. Για παράδειγμα, γιατί το υπουργείο Παιδείας απέφυγε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, όπως είθισται σε άλλες περιπτώσεις.

Ενα ακόμη περίεργο είναι πως επελέγη από τα συμβούλια κρίσης εκπαιδευτικός εις βάρος του οποίου εκκρεμεί σοβαρή ποινική υπόθεση, η οποία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει, και μάλιστα για κατηγορίες για τις οποίες το υπουργείο Παιδείας, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα έπρεπε να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία. Στην απόφαση η υπουργός Παιδείας επικαλείται το άρθρο 107 του νόμου Ν.4325/2015, περί αυτοδίκαιης αργίας, το οποίο ορίζει:

1. Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία:

α) Ο υπάλληλος ο οποίος στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκε με εγγύηση.

β) Ο υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης και λήγει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή.

γ) Ο υπάλληλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί εις βάρος του εισαγγελική δίωξη, έπειτα από καταγγελίες γονέων για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, από την περίοδο που υπηρετούσε ως καθηγητής σε Γυμνάσιο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search