• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Περίπου 83.000 παιδιά εκτός δομών δωρεάν φιλοξενίας

August 26, 2022 339

 

 

Περίπου 83.000 παιδιά μένουν και φέτος εκτός δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, παρά το γεγονός ότι φέτος οι χρηματοδοτικοί πόροι του προγράμματος είναι αυξημένοι κατά 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Το πρόγραμμα που διαχειρίζεται ο αυτοδιοικητικός φορέας ΕΕΤΑΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση υποβολής των ενστάσεων επί των προσωρινών αποτελεσμάτων, βάσει των αιτήσεων που υπέβαλαν οι γονείς το προηγούμενο διάστημα. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα και τότε θα φανεί πόσες ακριβώς ήταν οι αιτήσεις ανά κατηγορία αλλά και πόσες εξ αυτών έγιναν δεκτές με βάση την υπάρχουσα χρηματοδότηση και τις διαθέσιμες θέσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με τους πρώτους υπολογισμούς, φαίνεται ότι περίπου 83.000 παιδιά θα μείνουν χωρίς το voucher που εξασφαλίζει τη φιλοξενία. Από αυτά, τα περισσότερα, γύρω στις 60.000, είχαν καταθέσει αίτηση για φιλοξενία σε ΚΔΑΠ και τα υπόλοιπα, δηλαδή 23.000, είναι βρέφη. Εκτενής κουβέντα για τους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς αλλά και τα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ έγινε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου ανέφερε πως «χάρη στην πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ, φέτος οι πόροι του προγράμματος είναι αυξημένοι κατά 20 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 331 εκατ. ευρώ».

Πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά θα βρούνε θέσεις, αλλά «το πρόβλημα εντοπίζεται και φέτος στους βρεφικούς σταθμούς όπου ο αριθμός των vouchers είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων σε όλη τη χώρα, τόσο σε δημοτικούς όσο και σε ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς. Και αυτό γιατί οι βρεφικοί σταθμοί είναι απαιτητικές και δαπανηρές δομές, τις οποίες συνεχίζουν να στηρίζουν οι δήμοι, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα ποσά από τον δημοτικό προϋπολογισμό».

 

Στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, αλλά και φέτος «θα υπάρξει θέμα με τα ΚΔΑΠ, όπου λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος έχουν γίνει ακόμη περισσότερες αιτήσεις, τόσες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν από τα διαθέσιμα vouchers». «Η λύση και φέτος είναι να χρηματοδοτηθούν τα δημοτικά ΚΔΑΠ, με την παράλληλη υποχρέωση να πάρουν όλα τα παιδιά που έχουν πλήρεις φακέλους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search