• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την Πανεπιστημιακή αστυνομία (Pic/Vid)

September 08, 2022 325

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου Φοιτητικοί Σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές της χώρας. 

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, μέσα από την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, εκπαιδευτικά και άλλα συνδικάτα διαδήλωσαν  ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές!. Αγώνας για μόρφωση - δουλειά- ζωή», «τον τελευταίο λόγο θα πουν οι φοιτητές, δεν μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και έπειτα κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

foitites_panepistimiaki_astinomia
 

Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας τόσο στα Προπύλαια όσο και σε παρακείμενους δρόμους ήταν ισχυρή.

 
foitites_panepistimiaki_astinomia
 
 

Απόφαση συμμετοχής πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Νοσηλευτικής, Τούρκικων Σπουδών, Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Μηχανολόγων, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Παντείου, Γεωπονικού, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΦΕΠΑ.

foitites_panepistimiaki_astinomia

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι αναφέρουν πως «η  κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί», τονίζουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν πως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίςα στα ιδρύματα και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μόρφωση και δωρεάν σπουδές».

Επισημαίνουν ακόμη, πως σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές «συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα πανεπιστήμια».

foitites_panepistimiaki_astinomia

Στο πλευρό των φοιτητών στέκονται ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της χώρας δηλώνοντας την ενεργή συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και ζητώντας μαζικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. 

Το συλλαλητήριο στήριξαν επίσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search