Η ανακοίνωση της Εκκίνησης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΟΣ
– ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
– ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Στα πλαίσια του Δημοτικού Ελέγχου της 19ης Συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση:
Με απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συμβουλευτικά του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας αποφασίστηκε το Ikos, αντί για την παραχώρηση 70 στρεμμάτων ως όρο για την αγορά της έκτασης του πρώην Club med στη Δασιά, να δοθούν περίπου 2 εκ. Ευρώ

Θα θέλαμε να μάθουμε αν η Δημοτική αρχή έχει στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, αν έχει ήδη αποδοθεί ήδη κάποιο ποσό ή αν έχει προγραμματίσει να αποδοθεί και πότε η πρώτη δόση.
Επίσης, θα θέλαμε να μάθουμε για την πορεία της αγωγής του Δήμου Κερκυραίων κατά του IKOS- πρώην CLUB MED για να κατοχυρωθούν στο Κτηματολόγιο τα 150 μ του δημοτικού δρόμου.

Ακολουθεί η απάντηση της Δημάρχου:
Κύριε Μαγιολαδίτη, στο ταμείο του δήμου ακόμα δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα. Επειδή παρακολουθούμε το θέμα και με τη νομική υπηρεσία -γιατί και εμείς έχουμε την αγωνία και είναι όφελος του δήμου να έρθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα χρήματα αυτά- ξέρουμε ότι έχει εγκριθεί η διαδικασία. Δεν είναι κάτι ή κάποια κίνηση που μπορούσαμε να επισπεύσουμε εμείς. Έπρεπε η ίδια η εταιρεία να καταθέσει κάποια στοιχεία που ζήτησε η αποκεντρωμένη (μία πραγματογνωμοσύνη, τοπογραφικά, κάποια εκτίμηση της αξίας και τα λοιπά). Ξέρω ότι έχει εγκριθεί από την αποκεντρωμένη, έχει δηλαδή επισφραγιστεί το ποσόν και μένει να γίνει μία διαδικασία για να έρθουν αυτά στο ταμείο του Δήμου. Το παρακολουθούμε. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα -το κυνηγάμε και εμείς- θα γίνει.

Όσον αφορά το ζήτημα το δεύτερο με την αγωγή, έχει γίνει καινούργιο τοπογραφικό γιατί έπρεπε να αποτυπωθεί όλος ο δρόμος με συστήματα, με συντεταγμένες, πρέπει το τοπογραφικό αυτό κατόπιν που πήρανε κωδικούς οι μηχανικοί του Δήμου που δεν είχαν κωδικούς από το ΤΕΕ να ανέβει σε ένα ειδικό τοπογραφικό πρόγραμμα. Το τοπογραφικό αυτό πρέπει να ανέβει στο κτηματολόγιο. Η κυρία Βερβιτσιώτη που έχει αναλάβει τη σύνταξη της αγωγής την έχει έτοιμη. Οπότε, μόλις ανέβει το τοπογραφικό στο κτηματολόγιο και μας δώσουν το okay θα κατατεθεί και η αγωγή όπως έχουμε πει και έχουμε συμφωνήσει με όλες τις παρατάξεις γιατί είχαν κληθεί προς ενημέρωση και εκπρόσωποι στην οικονομική επιτροπή από τις παρατάξεις που είναι νομικοί. Ήταν η κ. Τσιμπούλη, ο κ. Καλούδης, ο κ. Καρύδης και ο κ. Σαρλής. Το είχαμε συζητήσει άρα και αυτό έχει πάρει το δρόμο.