• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Απειλές για συμμετοχή σε στάση εργασίας - "το απόλυτο μαύρο στη διαφάνεια, αριστεύει στην ασυδοσία και την εμπέδωση ενός παρακράτους πελατειοκρατίας"

November 21, 2022 100

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησε σε απειλές εναντίον εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ.

«Απείλησε, δηλαδή, με πειθαρχικό έλεγχο τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε νόμιμα κηρυγμένη  διευκολυντική στάση εργασίας, σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορούσε τις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων τις οποίες διέταξε ενώ ήδη μπαίνουμε στον τρίτο μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων».

 

Η ανακοίνωση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Μετά την πολύ πετυχημένη απεργία και την απάντηση του κλάδου μας σε όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, μετά την τεράστια αποχή για δεύτερη φορά από τις ηλεκτρονικές εκλογές, έρχεται για πολλοστή φορά η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Βαζούρα Ζωή, να απειλήσει συναδέλφους που πραγματοποιούν την στάση εργασίας της ΕΛΜΕ, για να τους...συμμορφώσει!

Αλλά δεν θα τους περάσει, γιατί δύναμη μας είναι η ανοιχτή ενημέρωση προς τους συναδέλφους, οι συλλογικές διαδικασίες, η ενίσχυση του σωματείου και ο αγώνας μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά, με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα. 

Απείλησε, δηλαδή, με πειθαρχικό έλεγχο τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε νόμιμα κηρυγμένη  διευκολυντική στάση εργασίας, σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορούσε τις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων τις οποίες διέταξε ενώ ήδη μπαίνουμε στον τρίτο μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης το απόλυτο μαύρο στη διαφάνεια, αριστεύει στην ασυδοσία και την εμπέδωση ενός παρακράτους πελατειοκρατίας

Ενώ διατείνεται ότι προβαίνει στην σύμπτυξη των τμημάτων για να μην κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος με την Αριθ. Πρωτ. 20982/30-09-2022 απόφαση της, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα, μετακίνησε εξολοκλήρου από την οργανική τους , χωρίς προκήρυξη και με πλήρη αδιαφάνεια, και τοποθέτησε συναδέλφους στα ΕΚΦΕ. Στα κενά που δημιουργήθηκαν τοποθέτησε αναπληρωτές διαπράττοντας καραμπινάτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης η Διεύθυνση εσκεμμένα αναρτά ελάχιστες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να μην έχουν πληροφόρηση για τις  τοποθετήσεις και να αδυνατούν  να ελέγξουν τη νομιμότητά τους. Δεν απαντά στις ενστάσεις συναδέλφων η καθυστερεί να απαντήσει, με απώτερο στόχο την de facto αποδοχή παράτυπων η παράνομων τοποθετήσεων.

Η Διεύθυνση συνεχίζει τις περσινές προδήλως παράνομες ενέργειές της, που ακυρώθηκαν μετά την παρέμβαση του Σωματείου. Διατάζει την υποχρεωτική μετακίνηση οργανικά ανηκόντων συναδέλφων σε άλλα σχολεία, αφαιρώντας ώρες με τις οποίες συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο με μαθήματα Β’ Ανάθεσης (εργαστήριο δεξιοτήτων ) στο σχολείο της οργανικής τους και καλύπτει το «κενό» που προκύπτει με συναδέλφους αναπληρωτές.

Η ΔΔΕ, εξυπηρετώντας την πολιτική του υπουργείου, έδωσε πλασματικά κενά στο Υπουργείο βάσει των οποίων οι συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν σε κενά που δεν υπήρχαν. Η ΔΔΕ αντί να αναγνωρίσει το «λάθος» της και να δημοσιεύσει τα εναπομείναντα πραγματικά κενά, που προέκυψαν μετά τις τοποθετήσεις των μόνιμων συναδέλφων, για να ξεκινήσει διαδικασία νέων τοποθετήσεων με νέες αιτήσεις σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών, έκανε τοποθετήσεις κατά το δοκούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας. Συνάδελφοι αναπληρωτές μετά την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες από το Υπουργείο ανακάλυψαν ότι τα συγκεκριμένα κενά, που δόθηκαν από τη ΔΔΕ, είναι περιορισμένης διάρκειας ( π.χ. λήγουν τον Δεκέμβριο 2022 ). Οι συνάδελφοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ και από κανέναν για την περιορισμένη διάρκεια των κενών και τώρα αντιλαμβάνονται ότι το δίκαιο των τοποθετήσεων ήταν ρωσική ρουλέτα.  

Η ΔΔΕ δεν προχωρά τη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων ειδικής αγωγής σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (Εγκύκλιο 1077693/Ε2/1-7-2016, άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα Ν.3528/2007). Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης όφειλε να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Τέτοιου είδους πρακτικές, παράνομες έτσι κι αλλιώς, αντιεκπαιδευτικές και αντισυναδελφικές, η επιβολή των οποίων επιχειρείται με επίδειξη αυταρχικής ισχύος, δεν έχουν θέση  στην εκπαίδευση.

 Δεν πρόκειται  να αποδεχτούμε  αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών και των συναδέλφων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Οι αυταρχικές πρακτικές συνδέονται απευθείας με τις αντίστοιχες πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επιχειρείται η εφαρμογή εκπαιδευτικής πολιτικής μέσα από τα δικαστήρια, με την αστυνομία, έχοντας απέναντι τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο

Κανένας/καμία μόνη! Θα μιλάμε, θα καταγγέλλουμε, θα συμμετέχουμε και θα αγωνιζόμαστε συλλογικά!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search