• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νηπιαγωγείο-κολαστήριο: «Σκουπίζω, σφουγγαρίζω, συνοδεύω σχολικά, καθαρίζω τουαλέτες, κάνω τα ψώνια του σχολείου!»

November 22, 2022 275

«Σκουπίζω, σφουγγαρίζω, συνοδεύω σχολικά, καθαρίζω τουαλέτες, κάνω τα ψώνια του σχολείου!» Νέα συγκλονιστική καταγγελία εκπαιδευτικού για νηπιαγωγείο-κολαστήριο στην Πεύκη

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, έλαβε καταγγελία γυναίκας εκπαιδευτικού για υποχρεωτική παράνομη εργασία 8 ωρών χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες, υποχρεωτική συνοδεία σχολικών λεωφορείων χωρίς αμοιβή, λεκτική βία από τον εργοδότη κ.α.

Αναλυτικά:

Όσο η πολιτεία θα παραμένει απαθής, η κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Χθες λάβαμε εξοργιστική καταγγελία συναδέλφου που εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Πεύκης και όπου καταπατούνται, όχι μόνο η εκπαιδευτική και εργασιακή νομιμότητα, αλλά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα της εκπαιδευτικού. Μεταξύ άλλων, η συνάδελφος καταγγέλλει:

  • Υποχρεωτική, παράνομη εργασία 8 ωρών χωρίς, φυσικά, να καταβάλλονται υπερωρίες
  • Υποχρεωτική συνοδεία σχολικών λεωφορείων (χωρίς αμοιβή)
  • Λεκτική βία από τον εργοδότη κατά τη διάρκεια του μαθήματος
  • Καθάρισμα και σφουγγάρισμα πάγκων, πατώματος και τουαλετών
  • Ψώνια του σχολείου στο σούπερ μάρκετ (ελπίζουμε να μην τα πλήρωνε από την τσέπη της!)

Η εκπαιδευτικός διαμαρτυρήθηκε για τις τραγικές συνθήκες εργασίας και το συνεχές bullying που δεχόταν από τον ιδιοκτήτη του νηπιαγωγείου και αντιμετωπίζει πλέον τον άμεσο κίνδυνο απόλυσης. Η ΟΙΕΛΕ θα ενημερώσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης (η οποία στο παρελθόν έχει δείξει ανοχή σε παρανομίες ιδιωτικών νηπιαγωγείων), ελπίζοντας ότι επιτέλους θα υπάρξει κάποια παρέμβαση.

Θα επαναλάβουμε: ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δομών δεν θα έπρεπε να λειτουργούν στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς οι ιδιοκτήτες τους παραβιάζουν ωμά τη νομιμότητα. Ο σχεδόν ανύπαρκτος έλεγχος της πολιτείας και οι εξαιρετικά ελαστικές πειθαρχικές διατάξεις στο νομοθετικό πλαίσιο δίνουν το δικαίωμα στους «πειρατές» του χώρου των ιδιωτικών νηπιαγωγείων να ενεργούν ασύδοτα με θύματα τους εργαζόμενους και, κατ’ επέκταση, τα παιδιά που διδάσκονται από εξουθενωμένους ηθικά και σωματικά παιδαγωγούς.

Αλήθεια, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, εάν κάποιο παιδί πάθει κάτι, όταν η παιδαγωγός, αντί να βρίσκεται στην τάξη, καθαρίζει τουαλέτες, μαγειρεύει ή σφουγγαρίζει; Αν ξεχάσει κάποιο παιδί στο σχολικό, εξαντλημένη από την εργασία είλωτα για 10-12 ώρες την ημέρα; Τα ΜΜΕ θα ρίξουν την ευθύνη στον άθλιο εργοδότη ή στον συνηθισμένο, εύκολο στόχο, στον εκπαιδευτικό;

Τελικά, είμαστε ευνομούμενη χώρα ή τους «κανόνες» θέτει μια ομάδα  παραβατικών τύπων που παριστάνουν τους επιχειρηματίες και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης; Η ηγεσία και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας οφείλουν απαντήσεις…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search