• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκλογές στην Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) - Στηρίζουμε αποφασιστικά την ανυπότακτη εκπαιδευτική αριστερά, την Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου!

November 26, 2022 290

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

Αγωνιζόμαστε για την εργασιακή και μισθολογική μας αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

Δεν «προσαρμοζόμαστε», δεν υποτασσόμαστε! Αντιπαλεύουμε τη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ!

Δεν θα μπούμε στον «γύψο»! Υπερασπιζόμαστε και επιμένουμε στην αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ μας!

Στηρίζουμε αποφασιστικά την ανυπότακτη εκπαιδευτική αριστερά, την Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου!

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ μας θα διεξαχθούν την 1η Δεκεμβρίου, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία θα κριθούν: lΑν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να επιβάλλει ένα σχολείο-εξεταστική αρένα, εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο, ή αν θα προστατεύσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αν ως εκπαιδευτικοί θα μετατραπούμε σε υποταγμένους υπαλλήλους, σε ένα ωκεανό ατελείωτων καθηκόντων υπό το φόβητρο και τις υπερεξουσίες των διευθυντών-managers, ή αν θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων. Αν θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε ως κλάδος το ανάστημά μας και να έχουμε συλλογικές διεκδικήσεις για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις, σύμφωνα με το κόστος ζωής, δημόσια υγεία-ασφάλιση-πρόνοια και δημόσια αγαθά ή αν η κυβέρνηση θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα της και θα επικρατήσει η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν αφενός το συνδικαλιστικό κίνημα με αιτήματα και δημοκρατική δομή, αφετέρου το δικαίωμά μας στην απεργία, ή αν η κυβέρνηση κατορθώσει να επιβάλει, με τον περιβόητο νόμο Χατζηδάκη, σιωπή νεκροταφείου. Άλλωστε, η αποδυνάμωση των συνδικάτων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόζει ανενόχλητη, σαν οδοστρωτήρας, τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της εξαθλίωσης, του αχαλίνωτου πληθωρισμού και της καταστολής.

ΕΡΓΑ, ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ»: ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ «ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ»

Η ελληνική κοινωνία προετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η πρωτοφανής ακρίβεια και οι ραγδαίες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με τα κυβερνητικά επιδόματα-κοροϊδία. Ενώ οι μισθοί παραμένουν κατακρεουργημένοι ήδη από την τελευταία μνημονιακή δεκαετία, «αυτοί που αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι», μας καλούν να πληρώσουμε τα σπασμένα και της ενεργειακής κρίσης, που μετεξελίσσεται ολοταχώς και σε οικονομική. Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εκποιεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ενώ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προηγούμενο πρωταθλητή των ιδιωτικοποιήσεων ΣΥΡΙΖΑ, χαρίζει τον δημόσιο πλούτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συγχρόνως, πακτωλός δημόσιου χρήματος χαρίζεται απλόχερα για πολεμικούς εξοπλισμούς, στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές, εκτινάσσοντας τα κέρδη τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη έδωσε ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση: δεν πρόκειται να «προσαρμοστούμε» στους μισθούς πείνας και στις αιματηρές περικοπές των στοιχειωδών αναγκών μας στο σουπερ-μάρκετ, να κρυώνουμε στις παγωμένες πολυκατοικίες και να χειροκροτούμε την επέλαση των βαρβάρων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων της χώρας, υπενθυμίζουν ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, η ελπίδα και η προοπτική για τον λαό και τους εργαζόμενους βρίσκονται στους αγώνες του και γυρνώντας την πλάτη στους θύτες του, είτε τη ΝΔ, είτε όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν με θρησκευτική ευλάβεια την ίδια ή παρόμοια αντιλαϊκή πολιτική. Και αυτήν ακριβώς την προοπτική, να κάνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής, πασχίζουν να ακυρώσουν οι κυρίαρχοι κύκλοι με τον νόμο Χατζηδάκη και την αστυνομική καταστολή. Ιδίως, όταν ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και η χώρα, έχοντας μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση, εμπλέκεται επικίνδυνα στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται σε ράλι ανταγωνισμών και αλληλο-εκβιασμών.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στο ψηφιδωτό του κλάδου, οι μισθοί πείνας, οι υποχρεωτικές υπερωρίες που διαλύουν τη ζωή μας και την καθημερινότητα των σχολείων, καθώς και η ασφυκτική υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί κατά γράμμα τα ευαγγέλια των ΕΕ και ΟΟΣΑ.:

--- Οι καθηγητές μετατρεπόμαστε σε πολυεργαλεία: διδάσκουμε, μετακινούμαστε σε πολλαπλές σχολικές μονάδες, εκτελούμε χρέη γραμματέων, ελεγκτών δημόσιας υγείας, αλλά και συμβούλων-ψυχολόγων, καλούμαστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα του σχολείου σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Την ίδια στιγμή, το κράτος και η κυβέρνηση έχουν εγκαταλείψει το δημόσιο σχολείο στο έλεος των περικοπών, παριστάνοντας τις αθώες περιστερές και κατασυκοφαντώντας τον κλάδο μας.

 

 

--- Παρά την αύξηση του ωραρίου, τη βιομηχανία συγχωνεύσεων τάξεων και σχολείων την προηγούμενη δεκαετία και τους μόνιμους διορισμούς της τελευταίας τριετίας, υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, τα χιλιάδες κενά όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους αλλά η ελαστική εργασία εκτινάσσεται. Οι 32.000 αναπληρωτές συνάδελφοι της πρώτης φάσης αντιμετώπισαν φέτος αδιανόητα προβλήματα μέχρι την οριστική τους τοποθέτηση και αντιμετωπίζονται από τη Διοίκηση σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

--- Με εργαλεία την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την αξιολόγηση, η κυβέρνηση πασχίζει να δημιουργήσει ένα φθηνό και κατηγοριοποιημένο σχολείο, αποκλειστικά των δεξιοτήτων και της εξεταστικά αξιοποιήσιμης γνώσης, αφιλόξενο για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια στιγμή, οι όροι προαγωγής και απόλυσης στο Γυμνάσιο έχουν ήδη αυστηροποιηθεί. Σε αυτές τις συνθήκες είναι προφανές ότι τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων θα πεταχτούν σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ στις μεταγυμνασιακές σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως ακριβώς δεκάδες χιλιάδες εισακτέοι «απεγκλωβίστηκαν» πέρυσι και φέτος, για να σταλούν ως πελατεία στα κάθε λογής ιδιωτικά κολλέγια των 7.000 ευρώ διδάκτρων ετησίως, όπου δεν ισχύει καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής!

l Προς την κατεύθυνση της πάση θυσίας επιβολής της αξιολόγησης, οι φετινές υπουργικές αποφάσεις [για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές] καταστρατηγούν το εργασιακό μας ωράριο και επιβάλλουν όχι μόνο την απλήρωτη εθελοντική εργασία και τον ασύλληπτο γραφειοκρατικό φόρτο, αλλά και την απόλυτη ιεραρχία και τον τοξικό ανταγωνισμό στους συλλόγους διδασκόντων. Γι’ αυτό και έχει εξαιρετική σημασία η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ μας, ώστε να μην αναλάβουν καθήκοντα μεντόρων και συντονιστών, που εντάσσονται στην αξιολογική περικύκλωση του κλάδου, διαγράφοντας μονοκοντυλιά την ισοτιμία και την αλληλεγγύη εντός των συλλόγων διδασκόντων.

l Η αξιολόγηση δεν ανατράπηκε, όμως δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Στην πραγματικότητα είναι ένας άταφος νεκρός στη συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας των εκπαιδευτικών, που ούτε συναινούν, ούτε προθυμοποιούνται να την εφαρμόσουν. Άλλωστε, η αξιολόγηση θα σημάνει μακροπρόθεσμα την άρση της μονιμότητας και της οργανικής θέσης, τη χειραγώγηση και την επαγγελματική εξουθένωση του κλάδου. Μετά τα αρχικά συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή κατά την προηγούμενη διετία, η κυβέρνηση αισθάνθηκε πολύ κοντά την ανάσα της νίκης των αγώνων, γι’ αυτό και έχει σύρει τον κλάδο πέντε φορές στα δικαστήρια και επί μια τετραετία εκτοξεύει απειλές και τόνους λάσπης. Παρά το ανοιχτό ξεπούλημα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ), ο αγώνας για την απόκρουση της αξιολόγησης συνεχίζεται μέσω των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ, με την κήρυξη νέας απεργίας –αποχής και κυλιόμενων στάσεων εργασίες από τις σχετικές συνεδριάσεις και διαδικασίες.

l Τέλος, o εξεταστικός Μινώταυρος της διαβόητης « ελληνικής PISA» κάθε άλλο παρά αθώος είναι: με διαρκείς εξετάσεις από την Στ΄ Δημότικού έως την Γ΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου επιδιώκεται η σύνδεση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και επιδόσεων με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, αργότερα και με την ατομική αξιολόγηση, την απόλυτη ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών και την “απόσυρση” από νωρίς ενός μαθητικού δυναμικού που λόγω κοινωνικοοικονομικής θέσης των γονιών του αντιμετωπίζει μαθησιακά προβλήματα.

ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 

Σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές, η ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) πασχίζει να μετατρέψει μία από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, με μεγάλους αγώνες διαρκείας στην πλάτη της και αξιοζήλευτη δημοκρατική παράδοση, σε χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ δεν έδωσαν πέρυσι απλώς το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση, αρνούμενες να προκηρύξουν εκ νέου την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, αφήνοντας τον κλάδο έκθετο και ανοχύρωτο στα υπουργικά τελεσίγραφα. Οι πρωτομάστορες των πραξικοπημάτων ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ έφτασαν φέτος στο σημείο να μην συγκαλούν επί δυόμιση μήνες Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, ώστε ο κλάδος να περιφρουρήσει τα μισθολογικά, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης και να οργανώσει τη δράση του. Μετά το χαστούκι της εντυπωσιακής πρόσφατης αποχής των συναδέλφων από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές --θυμίζουμε στη Γ΄ Αθήνας ΑΠΟΧΗ για ΠΥΣΔΕ 75%, για ΑΠΥΣΔΕ 77% και για ΚΥΣΔΕ 78%-- συγκάλεσαν πραξικοπηματικά σε δύο μέρες Γενική Συνέλευση Προέδρων-παρωδία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τους ψευδο-αιρετούς και χωρίς την παραμικρή κουβέντα για τον μισθό, τη σύνταξη, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις όχι μόνο δεν θέλουν και δεν μπορούν να εμπνεύσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου, αλλά και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την απογοήτευσή του και την απομάκρυνσή του από τις συλλογικές διαδικασίες, χαρίζοντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση για να νομοθετεί αποχαλινωμένη.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Είμαστε η πολιτικο-συνδικαλιστική παράταξη της μαχόμενης εκπαιδευτικής αριστεράς, ανεξάρτητη από τους μηχανισμούς της Διοίκησης και με καθημερινή παρουσία και παρέμβαση στα σχολεία. Πάντοτε προκρίναμε την ανάδειξη όχι της δικής μας παράταξης, αλλά της ΕΛΜΕ ως ανοιχτής συλλογικότητας όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων/-ισσών, που υπερασπίζεται τα ενιαία δικαιώματα, τα συλλογικά συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Μέσα από την ΕΛΜΕ προσπαθούμε να συσπειρώσουμε των σύνολο των συναδέλφων σε ένα αγωνιστικό σχέδιο, με θέσεις και αιτήματα, και πρόγραμμα δράσης [μέσα από γενικές συνελεύσεις, παρεμβάσεις στη Διεύθυνση, την Περιφέρεια, το

 

 

ΥΠΑΙΘ, απεργίες και συλλαλητήρια] για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε όλα τα «μικρά» και «μεγάλα» ζητήματα του κλάδου, αποσπώντας νίκες. Τον τελευταίο χρόνο, έχοντας αναδειχθεί και πρώτη δύναμη στην ΕΛΜΕ μας:

● Διεκδικήσαμε ανυποχώρητα τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων- νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, καθώς και την άμεση στελέχωση των σχολείων με μονίμους συναδέλφους.

· Διεκδικήσαμε, με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, και ΠΕΤΥΧΑΜΕ τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας που διορίστηκαν το 2020!

● Κόντρα σε πελατειακές σχέσεις, υπερασπίσαμε την πλήρη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και μαζικές προσλήψεις και πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές/-τριες συναδέλφους.

● Πρωτοστατήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απόκρουση της αξιολόγησης και στην κήρυξη απεργίας-αποχής της ΕΛΜΕ μας από μέντορες-συντονιστές-εκπαιδευτικούς ομίλους, με διαρκή παρουσία, ενημέρωση και παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία της. Συμβάλαμε στο συντονισμό της ΕΛΜΕ μας με άλλες ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για την αναχαίτιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

● Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζική αποχή των συναδέλφων από τις πρόσφατες ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, αλλά και για τη μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, με συνεχείς περιοδείες και παρεμβάσεις στα σχολεία.

● Από την πρώτη στιγμή της ολομέτωπης κυβερνητικής επίθεσης μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας: η μόνη πραγματικά υπεύθυνη στάση ήταν και είναι οι μαζικοί αγώνες, κόντρα στα κυβερνητικά τετελεσμένα και τις συμβολικές κινητοποιήσεις που αναμασούσαν οι κυρίαρχες παρατάξεις, «έως ότου περάσει η μπόρα». Παλέψαμε και παλεύουμε για πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης στην υγεία, την εργασία και τη δημοκρατία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας και για να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή.

● Επιδιώξαμε την έκδοση ανακοινώσεων και αποφάσεων για την καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία, την απεμπλοκή της χώρας απ’ αυτόν και τη συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για τη φιλία-ειρήνη-ανεξαρτησία των λαών.

● Δηλώσαμε την συμπαράστασή μας σε συναδέλφους που αδικήθηκαν κατάφωρα, αλλά και σε ΕΛΜΕ που δέχθηκαν διώξεις.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου, δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο ή το ρόλο του σωτήρα. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να τις ξεπεράσουμε. Η ίδια η ζωή, όμως, έχει αποδείξει ότι το οι καλύτερες μέρες που δικαιούμαστε και αξίζουμε δεν θα έρθουν με την παραίτηση ή τις φρούδες ελπίδες των εκλογών. Αντιθέτως, είναι σαφές ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, οι νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO, την e food και τη ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, οι αγώνες του κλάδου μας που επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην αξιολόγηση, το φοιτητικό κίνημα εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου, αποδεικνύουν ότι η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στον ξεσηκωμό εναντίον της βαρβαρότητας στην οποία ζούμε.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

· Για πραγματικές γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας, για την επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης, του ωραρίου μας στα επίπεδα πριν το 2013 και του κλεμμένου μισθολογικού μας κλιμακίου, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

· Για μαζικούς διορισμούς χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών και κατάργηση του προσοντολογίου. Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων

· Για τη συνέχιση του αγώνα διαρκείας μας εναντίον της αξιολόγησης [σχολείου, μέντορες-συντονιστές, ατομική] με την κήρυξη νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την ΟΛΜΕ.

· Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

· Γενναίες δαπάνες, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών

· Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

· Για κατάργηση του απεργοκτόνου – αντιδραστικού νόμου Χατζηδάκη, που βάζει στον γύψο τα σωματεία μας και το απεργιακό δικαίωμα.

· Για φθηνό ρεύμα και τρόφιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζομένους, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, νερό, συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσια αγαθά.

· Για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση [ριζική μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, επαναφορά όλων των καταργηθέντων μαθημάτων, κάλυψη του συνόλου των κενών σε ειδική και γενική εκπαίδευση κ.λπ.].

· Επαγγελματική εκπαίδευση εξ ολοκλήρου δημόσια υπό το Υπουργείο Παιδείας. Κανένα παιδί εκτός δημόσιου σχολείου, κανένας νέος και καμία νέα χωρίς απολυτήριο λυκείου. Ενισχυτική Διδασκαλία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κατάργηση των μεταγυμνασιακών Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

· Επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα – Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας.

· Να σταματήσει ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ- Ρωσίας στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και φιλία των Λαών!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Αφισέτες της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου για τις εκλογές της ΕΛΜΕ

 

1η Δεκεμβρίου στηρίζουμε - ψηφίζουμε την Αγωνιστική Παρέμβαση

Εκλογές της ΕΛΜΕ Περιστερίου στο 1ο ΓΕΛ (Πελασγίας και Αβδήρων), 9.00 -19.00

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, κοινωνιολόγος

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, μαθηματικός ειδικής αγωγής – Συνεργαζόμενη

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, 11ο ΓΕΛ, μαθηματικός

ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ ΒΙΚY, 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, θεολόγος

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, 8ο ΓΕΛ, φιλόλογος [νεοδιόριστος]

ΚΟΝΤΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, 13ο ΓΕΛ, φιλόλογος

ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, 3ο ΕΚ, ηλεκτροτεχνίτης

ΜΑΧΑ ΜΑΡΙΑ, 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ - 1ο ΕΠΑΛ, φιλόλογος

ΜΕΝΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, 10ο ΓΕΛ, βιολόγος

ΜΕΡΑΝΤΖΗ ΒΑΣΙΑ, 8ο ΓΕΛ, βιολόγος [αναπληρώτρια]

ΝΤΟΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, φυσικός

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΛΙΚΗ, 13o ΓΕΛ, γεωπόνος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, 1ο - 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ - 4ο ΕΚ, ηλεκτρονικός

ΠΡΑΣΙΩΤΗ ΝΕΡΙΝΑ, 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 10ο ΓΕΛ, γερμανικής

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, 9ο ΓΕΛ, φιλόλογος [αναπληρωτής]

ΣΚΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, πληροφορικός-μαθηματικός

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗ, 13ο ΓΕΛ, πληροφορικός

ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, 8ο ΓΕΛ, φιλόλογος

ΤΣΑΦΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, 16ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, φιλόλογος

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 3ο ΓΕΛ, πληροφορικός

ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ, φυσικός

ΧΑΡΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , 4ο ΕΚ, ηλεκτρονικός

ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΡΙΤΗ 29/11, 12.00 – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΕΜΠΤΗ 1/12 [9.00 -19.00, 1ο ΓΕΛ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ – ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΙΚΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search