• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δε θα μας υποτάξουν! - Βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα - Με τις ΕΛΜΕ αγώνας διαρκείας - απεργία αποχή - συντονισμός ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ

December 05, 2022 146

Αγωνιστική Παρέμβαση

Συνεργαζόμενοι

✓ Δεν θα μας υποτάξουν! Βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα

✓ Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, δικαιώματα, αρχές και αξίες!

✓ Όχι στην φτώχεια - Αυξήσεις τώρα στους μισθούς!

✓ Όχι στην υποταγή της ΟΛΜΕ στα σχέδια Κεραμέως και κυβέρνησης

✓ Με τις ΕΛΜΕ - αγώνας διαρκείας - απεργία αποχή - συντονισμός ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ

Δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι…

«ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας»

 

Κρίσιμες εκλογές για να συνεχίσει η ΕΛΜΕ το δρόμο του αγώνα

Οι εκλογές της ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία με την κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ να προωθούν τα πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί με το συντονισμό ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ αντιπαρατεθήκαμε με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και συνεχίζουμε. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) συμπλέουν με τα σχέδια Κεραμέως και μετατρέπουν την ΟΛΜΕ σε κακέκτυπο της ΓΣΕΕ. Να ανακόψουμε μια τέτοια εξέλιξη με ισχυρές ΕΛΜΕ! Η ηγεσία της τοπικής ΔΑΚΕ πολεμάει λυσσαλέα την ΕΛΜΕ και τη σέρνει στα δικαστήρια. Στις εκλογές θα κριθεί αν η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να βαδίζει το δρόμο του αγώνα!

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τελειωμό

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την πιο σκληρή αντιλαϊκή – αντεργατική – αντιεκπαιδευτική πολιτική που επιδεινώνει δραματικά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό! Οι τιμές στα βασικά είδη, στα καύσιμα, στο ρεύμα, εκτοξεύονται στα ύψη. Αντί για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις εξαγγέλλουν επιδόματα φιλευσπλαχνίας. Με νομοσχέδιο για την υγεία δίνουν νέο χτύπημα στο δημόσιο σύστημα υγείας και το οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Καταργούν τις πρόωρες συντάξεις, εμπαίζουν τους συνταξιούχους, ετοιμάζουν επιδρομή στο Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Ανακοινώνουν νέο προϋπολογισμό με αυξήσεις δισεκατομμυρίων σε φόρους που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, επιδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ μειώνουν τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Με χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών παραδίδουν τα σπίτια των απλών ανθρώπων στα αρπακτικά της αγοράς. Η βάρβαρη αυτή πολιτική υλοποιείται με πρωτοφανή αυταρχισμό, ποινικοποίηση απεργιών, τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.

Την ίδια στιγμή η εμπλοκή της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία, η βαθύτερη πρόσδεση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μόνο δυσάρεστες συνέπειες μας επιφυλάσσουν.

Το δημόσιο σχολείο στη δίνη της νεοφιλελεύθερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν τη Δημόσια Εκπαίδευση, Tα αποτελέσματα της εφαρμογής των σκληρών εξεταστικών μέτρων (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, PISA) αποκλείουν τη νέα γενιά από τη μόρφωση και τα δικαιώματά της. Με την αξιολόγηση και την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας προωθούν την κατηγοριοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των σχολείων. Καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε λάστιχο με το 1/4 να είναι αναπληρωτές. Χαμηλοί μισθοί και φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών, συνέχιση της υπoχρηματοδότησης, ενώ οι διορισμοί δεν επαρκούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών κατά φάσεις δεν

καλύπτουν τα κενά. Οι παρατυπίες στα ΠΥΣΔΕ καλά κρατούν και οι υπηρεσιακές μεταβολές γίνονται σε βαθύ σκοτάδι.

Να τελειώνουμε με το μοντέλο του συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής και υποταγής

Συζητάμε για τη δράση της ΕΛΜΕ τη χρονιά που πέρασε και την προσπάθειά μας να λειτουργήσει η ΕΛΜΕ ως όργανο διεκδίκησης και αγώνα.

C:\Users\user\Desktop\Τα έγγραφά μου\FAKELOS ANAKOINWSHS\Θεσσαλονίκη\Ε' ΕΛΜΕ\ΕΛΜΕ 2022\Φωτό το συνδικάτο κοιμάται.jpg Από την άλλη μεριά, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), με την υποταγή στα σχέδια της Κεραμέως, έχουν οδηγήσει ένα ιστορικό σωματείο στο τέλμα και άφησαν τον κλάδο συνδικαλιστικά ακάλυπτο και χωρίς σχέδιο αγώνα.

Λειτουργούν με πραξικοπήματα και αντιδημοκρατικές ενέργειες (ανέβαλαν ΓΣ προέδρων στις 22/10 για να μην καταψηφιστεί η απόφασή τους για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, οργάνωσαν παρωδία ΓΣ προέδρων στις 19/11, χωρίς να γίνουν ΓΣ των ΕΛΜΕ, για να νομιμοποιήσουν τους ψευτοαιρετούς, δε στηρίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, ούτε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, κ.ά.) και δημιούργησαν σοβαρό ρήγμα με τη βάση του κλάδου.

Η ΕΛΜΕ τη χρονιά που μας πέρασε από αυτό το μοντέλο συνδικαλισμού της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, της ανοιχτής συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική, πήραμε αποστάσεις. Με τον συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα και η συνέχισή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από το τέλμα. Το δίλημμα με τις ΕΛΜΕ ή την ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι υπαρκτό και πρέπει να απαντηθεί στις εκλογές των ΕΛΜΕ με ήττα της ΔΑΚΕ και των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενίσχυση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων.

Με όπλο την απεργία αποχή

να σταματήσουμε την αξιολόγηση

Για τρίτη χρονιά το ΥΠΑΙΘ επιμένει να προωθεί την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και παρόλο που έχει τη στήριξη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο κλάδος συνεχίζει να μην παραδίδεται. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ συνεχίζουμε τον αγώνα με την απεργία αποχή με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2014 σταμάτησαν τις απολύσεις. Τον μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου με πραξικόπημα προσπάθησαν να σταματήσουν ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ενώ το ΠΑΜΕ έμεινε στα λόγια κατά της αξιολόγησης υπονομεύοντας την απεργία αποχή και σπέρνοντας σύγχυση στον κλάδο με την πολυγλωσσία του (απεργία αποχή από την ΟΛΜΕ, ενιαία κείμενα, στάσεις εργασίας, κ.ά.). Το ΥΠΑΙΘ, έστειλε πέρσι τον κλάδο στα δικαστήρια, ενώ φέτος άρχισε τις πειθαρχικές διώξεις για να σπείρει το φόβο, εμπαίζει τους νεοδιόριστους, παράτυπα δεν τους μονιμοποιεί και ετοιμάζεται για την αξιολόγησή τους. Με μαζική συμμετοχή συναδέλφων και ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ στην απεργία αποχή, μπορούμε να σταματήσουμε τις διώξεις και την αξιολόγηση.

Ήττα της Κεραμέως στις

ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία!

Τα αποτελέσματα με τη συντριπτική αποχή του κλάδου, 72% στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ και 65% πανελλαδικά, αποτελούν νίκη και ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια Κεραμέως για τηλεσωματεία και καταδίκη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Είναι συγχρόνως δυνατό χαστούκι στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, που συντάχθηκαν με την Κεραμέως και εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη. Δεν αναγνωρίζουμε τους ψευτοαιρετούς από τις εκλογές παρωδία. Οι 38 ΕΛΜΕ που κάλεσαν τις ΕΛΜΕ σε αποχή και τις εμπιστεύτηκε ο κλάδος, να συνεχίσουν το συντονισμό των ΕΛΜΕ.

Αδιαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις

από Διεύθυνση και ΠΥΣΔΕ

Η ΕΛΜΕ ανέδειξε την απαράδεκτη κατάσταση με τα κενά στα σχολεία. Κατήγγειλε τη Διεύθυνση και το «ΠΥΣΔΕ» που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ (3 από τα 5 μέλη του ΠΥΣΔΕ είναι από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ) για το μπαράζ παρατυπιών στις τοποθετήσεις. Αρνήθηκαν τα πάγια αιτήματα των ΕΛΜΕ για διαφανείς διαδικασίες και παραβίασαν δικαιώματα εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα αναπληρωτών (τοποθετήσεις Σαββατοκύριακο, χωρίς δικαίωμα ενστάσεων, ούτε και δικαίωμα βελτιώσεων).

Υπερασπίζουμε με τη δράση

της ΕΛΜΕ αρχές και αξίες

Υπερασπιστήκαμε αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν τη δράση των σωματείων προωθώντας την αγωνιστική ενότητα των εκπαιδευτικών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Ο Χ. Βαϊτσίδης που διαγράφτηκε από μαζική ΓΣ για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού και άλλοι 24, κυρίως από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, τρέχουν με ψέματα την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια. Στο έκτο δικαστήριο δήλωσε ότι παραιτείται από τη δίκη! Συνεχίζουν τα αίσχη τους ελπίζοντας στη διαπλοκή στις άλλες δίκες που έχουν κάνει κατά της ΕΛΜΕ! Καμία αναγνώριση στον ψευτοαιρετό Βαϊτσίδη. Η απόφαση διαγραφής του από τη Γενική Συνέλευση είναι ισχυρή. Οι εκπρόσωποι των σωματείων δεν μπορεί να υπηρετούν συμφέροντα.

Για τη στάση των παρατάξεων στην ΕΛΜΕ

Την προηγούμενη χρονιά οι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν την Αγωνιστική Παρέμβαση –Συνεργαζόμενοι πρώτη και αυτοδύναμη στο ΔΣ. Στη νέα κατάσταση στην ΕΛΜΕ, με την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι, προσπαθήσαμε να δυναμώσει η δράση της ΕΛΜΕ για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Συμβάλλαμε με κείμενα που καταθέταμε στα ΔΣ (23 συνεδριάσεις, 157 θέματα) και στις 6 ΓΣ ο κλάδος να έχει αποφάσεις για όλα τα ζητήματα. Οι περισσότερες αποφάσεις ψηφίστηκαν και από την Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ λειτουργεί ως σωματείο για όλα τα προβλήματα και για όλους τους συναδέλφους. Πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Η ΕΛΜΕ πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες για τα κτηριακά προβλήματα, τις σκληρές εξετάσεις, ενάντια σε φασιστικές δράσεις σε σχολεία, για τον πόλεμο, στήριξε διωκόμενους αγωνιστές. Συνεχίζει τις αιμοδοσίες. Οργανώνει θεατρική παράσταση.

Η ΔΑΚΕ απουσιάζει από όλες τις δραστηριότητες της ΕΛΜΕ, μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε τη χρονιά που μας πέρασε ήταν για να αναλάβει υπό τη σκέπη της, λασπολογώντας κατά της ΕΛΜΕ, τον Χ Βαϊτσίδη. Πολεμάει λυσσαλέα την ΕΛΜΕ, τη σέρνει στα δικαστήρια. Ποντάρουν στην διαπλοκή με Διεύθυνση, ΠΥΣΔΕ και κομματικό μηχανισμό για τη νομιμοποίηση του ΧΒ. Τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ είναι υπόλογα για το όργιο των παρατυπιών στις τοποθετήσεις και για τη μη νομιμοποίηση των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής.

Τα ΣΥΝΕΚ λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα της κεντρικής παράταξής τους που συμπλέει ανοιχτά με την κυβερνητική ΔΑΚΕ και σφιχταγκαλιασμένοι οδηγούν τον κλάδο σε αδράνεια και υποταγή. Δεν ψηφίζουν αγωνιστικές προτάσεις στις Γ.Σ.. Σε ρόλο Κεραμέως και πέρσι και φέτος τρομοκρατούν τους συναδέλφους για να μη συμμετέχουν στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ. Συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές και έδωσαν τη δυνατότητα στον διαγραμμένο ΧΒ, να χρησιμοποιεί την συμμετοχή των ΣΥΝΕΚ για τη νομιμοποίησή του, ενώ με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ έπρεπε να βρεθεί σε πλήρη απομόνωση. Αλήθεια με ποιον θα συνομιλούν στο ΠΥΣΔΕ, όταν ο ΧΒ δεν έχει καμία αναγνώριση από την ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς;

Σημείο τομής της κατρακύλας των δυνάμεων ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ ήταν το ξεπούλημα του αγώνα κατά της αξιολόγησης και η ταύτισή τους με τα σχέδια Κεραμέως στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία που ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη. Το ΠΑΜΕ να σταματήσει να τους στηρίζει και να παραιτηθεί από τη θέση του στο προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Το ΠΑΜΕ δεν στρατεύτηκε ποτέ στην προσπάθεια για αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ. (δεν ψήφισε καμία απόφαση των ΓΣ και του Δ.Σ. για την απεργία αποχή από την ΕΛΜΕ και την αντιστρατεύεται, πέρσι δεν υπέγραψε το εξώδικο, τα μέλη του δεν υπογράφουν τις δηλώσεις υλοποίησής της, όλα τα χρόνια αποχωρούν από τις Γ.Σ. και υπονομεύουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, ούτε και τις αναγνωρίζουν. Η εκπρόσωπός τους στο ΔΣ δεν ψήφισε για τη θέση του προέδρου τον εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων, ενώ η ίδια στην ΕΔΟΘ ψήφισε για πρόεδρο μέλος της ΔΑΚΕ που συγκαλύπτει το σκάνδαλο στον ΟΑΣΘ. Δεν δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, όπως είναι αυτονόητο και δεν μπήκε στο προεδρείο της ΕΛΜΕ. Το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει το συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Στις ΕΛΜΕ της

Θεσσαλονίκης καταψηφίζουν τις προτάσεις που καταθέτει η Ε΄ ΕΛΜΕ για κοινή δράση. Από κοινού με την ΔΑΚΕ κατήργησαν το διελμικό και το κοινό ταμείο των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Δέσμιο του κομματικού συνδικαλισμού δεν προωθεί στα σχολεία τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, αλλά μόνο της παράταξής του. Έφτασαν στο σημείο πέρσι να στέλνουν στα σχολεία και να προπαγανδίζουν την απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά με τα ενιαία κείμενα για την αξιολόγηση, αντί των αποφάσεων της ΕΛΜΕ της απεργίας αποχής.

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη

Πολύμορφος αγώνας διαρκείας

Η κυβέρνηση, παρά τον άκρατο αυταρχισμό της, απέτυχε να βάλει στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Το Φοιτητικό κίνημα τους ανάγκασε σε υποχώρηση για την αστυνομία στα ΑΕΙ. Οι αγώνες της efood, στην coscο, στη Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετά τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη και στο Πολυτεχνείο, οδηγούν σε αποκλιμάκωση τους αγώνες και δεν πρότείνουν απεργιακό βήμα. Το ΠΑΜΕ προτείνει ένα μεσημεριανό συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού! Οι Παρεμβάσεις προτείνουμε ο κλάδος να προχωρήσει σε αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με άμεσα απεργιακά βήματα (24ωρη απεργία αυτήν την περίοδο και 48ωρη απεργία αμέσως μετά τις γιορτές, και νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης). Αυτή την πρόταση καταθέσαμε και στη ΓΣ των προέδρων στις 19/11. Η ΟΛΜΕ οφείλει, μετά την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε για τις 15/12 να εξαγγείλει ΓΣ συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Αιτήματα – διεκδικήσεις

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200καθαρά, 13ος και 14ος μισθός.

Ø Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια, του χρηματιστήριου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής. Να μπει πλαφόν στις τιμές!

Ø Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο (ρεύμα, ενέργεια, κ.ά.)

Ø Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι.

Ø ΟΧΙ στην αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών! Δημοκρατία στα σχολεία. ØΚατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια και χωρίς όριο ηλικίας.

Ø Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο.

ØΌχι στην υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ø Αύξηση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία.

ØΚατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Ενιαίο 12χρονο σχολείο – δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

ØΌχι στην κατάργηση των συλλόγων διδασκόντων.

ØΝα επανέλθουν το ωράριο στο επίπεδο πριν το 2013, καθώς και οι ειδικότητες που εξοστρακίστηκαν.

Ø Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό, κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη.

Ø Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

Ø Όχι στο σύμφωνο σταθερότητας και την επιτήρηση από την ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.

Ø Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Υπόθεση όλων των καθηγητών η ΕΛΜΕ

να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα

Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί εάν η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο του αγώνα και θα αντιπαρατεθεί με την σκληρή επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ή θα γίνει δέσμια των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιδιώκουν να μετατρέψουν την ΕΛΜΕ σε αντίγραφο της ΟΛΜΕ και να την οδηγήσουν στο τέλμα και στην αδράνεια.

Με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

για σωματεία που ενώνουν, παλεύουν, νικάνε!

Η Αγωνιστική Παρέμβαση, είναι ανεξάρτητο σχήμα και δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Στις γραμμές της συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλο το φάσμα της αριστεράς. Επίμονα υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια των σωματείων και των αγώνων μας από το κράτος και τα κόμματα. Οι Παρεμβάσεις είναι γέννημα και θρέμμα της βάσης του κλάδου και των μεγάλων αγώνων (1988, 1997, 2013). Πιστεύουμε στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων και στην αγωνιστική ενότητα του κλάδου και αυτό επιβεβαιώνει η συμμετοχή πολλών ανένταχτων αγωνιστών στις Παρεμβάσεις.

Δεν θα μας υποτάξουν!

Δυναμώνουμε το δρόμο του αγώνα

Ενισχύουμε το συντονισμό ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε

Αγωνιστική Παρέμβαση - Συνεργαζόμενοι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search