• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθυντές σχολείων καλούνται σε συναντήσεις με Εισαγγελείς!

January 11, 2023 319

Καθημερινά στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας και των εισαγγελέων στα σχολεία. Καθημερινά γεγονότα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να λειτουργούν τα σχοελεία υπό την επιτήρηση και την εποπτεία της αστυνομίας και των εισαγγελέων. Υπό εισαγγελική επιτήρηση βρίσκεται επί της ουσίας με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων (9 Ιανουαρίου) το Γυμνάσιο της Αργαλαστής του ν. Μαγνησίας, όπου ένα κορίτσι κατήγγειλε πως ζούσε “εφιάλτη” στα χέρια 4 συμμαθητών της, ένας εκ των οποίων της έσπασε το δάχτυλο. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Χθες ήρθε και το «Ραβασάκι» με ... τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών από το Αστυνομικό Τμήμα της Κορίνθου προς τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κορινθίας, η οποία (χωρίς αιδώ) το «διάχυσε» σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας (μετά από λίγες ώρες θυμήθηκε ότι «Τα θέματα ασφάλειας των μαθητών στις σχολικές μονάδες, τα χειρίζονται τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία» και έκανε ανάκληση του Εγγράφου της αστυνομίας από τα σχολεία)

Στο Έγγραφο, μεταξύ άλλων, η αστυνομία «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς τα καθήκοντα τους ως προς τις εφημερίες και τα εγκλήματα που τελούνται με παράλειψη, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις για τη σχολική βία, καθώς επισημαίνει πως για τέτοια περιστατικά «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

Σήμερα με Έγγραφό της η εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας καλεί τους Διευθυντές  όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού να βρίσκονται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, στις 11 το πρωί στο κτήριο της εισαγγελίας, σε συνάντηση με την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Η “πρόσκληση” της εισαγγελέως αφορά την παραβατικότητα στα σχολεία.

Τα παραπάνω αναφέρει έγγραφο της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Άρτας Δρ. Παρασκευής Χαμπηλομάτη.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλείται το υπ’ αριθμ. 9172/ 22-12-22 έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Άρτας.

Τα παραπάνω αναφέρει έγγραφο της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Άρτας Δρ. Παρασκευής Χαμπηλομάτη.

Με λίγα λόγια η αστυνομία και οι εισαγγελείς αναγορεύονται σε εέλεγκτές και επόπτες της λειτουργίας των σχολείων. Άλλωστε το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία. Επιδιώκει να μετακυλήσει τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών συσκοτίζοντας τις πραγματικές αιτίες και κρύβοντας τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search