• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εικόνες ντροπής σε Σχολείο του Περάματος

January 22, 2023 353Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», καταγγέλλει τον Δήμο Περάματος για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό οι υποδομές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές του ειδικού σχολείου, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα υγείας εισπνέουν μούχλα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αφού η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο. Υπάρχει επίσης αίθουσα, η οποία είναι απαραίτητη για χρήση και διδασκαλία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» :
«Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» καταγγέλλει ομόφωνα τη Δημοτική Αρχή Περάματος για την άθλια και συνάμα επικίνδυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό το αποχωρητήριο και μια αίθουσα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Όπως επιβεβαιώνουν και τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στον Σύλλογό μας από την Προϊσταμένη του σχολείου (υπ. αριθμ. πρωτ. 249, 16/1/22), από την Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά ( υπ. αριθμ πρωτ. 940649, 29/9/2022), αλλά και από αυτοψία στο σχολείο μελών του ΔΣ του Συλλόγου η κατάσταση στην κτηριακή υποδομή του σχολείου είναι ακατάλληλη για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το αποχωρητήριο στο ισόγειο και μία αίθουσα μεσοτοιχία με το αποχωρητήριο παρουσιάζουν σε οροφή και τοιχοποιία υγρασία, πτώση επιχρισμάτων και έντονη οσμή μούχλας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές του ειδικού σχολείου, που είναι μαθητές με διάφορα προβλήματα υγείας, και οι εκπαιδευτικοί να εισπνέουν μούχλα, καθώς η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο, ενώ η αίθουσα, που τόσο αναγκαία είναι για χρήση και
διδασκαλία, να μη χρησιμοποιείται.

Για αυτήν την άθλια κατάσταση τόσο η προϊσταμένη και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου όσο και το ΔΣ του συλλόγου μας είχαμε αποσπάσει προφορική δέσμευση από τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας από αρχές Οκτώβρη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσα στα Χριστούγεννα που το σχολείο θα είναι κλειστό, για να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης απρόσκοπτα.

Δυστυχώς, η στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει πόσο αφερέγγυα και ανάλγητη είναι, αφού εδώ και μήνες εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που δεχόταν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα σχολεία, και μάλιστα ο ευαίσθητος τομέας της ειδικής αγωγής, αποτελεί κόστος που δε θέλει να επωμιστεί.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Είναι εξάλλου η ίδια η δημοτική αρχή που εδώ και χρόνια αναγκάζει τα σχολεία για την πλειοψηφία των εργασιών συντήρησης και επισκευών να καλύπτουν την παραπάνω δαπάνη από τα λειτουργικά τους έξοδα, που προορίζονται για την αγορά αναλώσιμων, εποπτικού υλικού, πληρωμή ΔΕΚΟ κ.τ.λ., και όχι για συντηρήσεις σχολείων, ενώ η ίδια δεν αξιοποιεί το κονδύλι της ΣΑΤΑ για τις παραπάνω εργασίες που είναι υποχρεωμένη να κάνει, αφού το λαμβάνει από κρατική επιχορήγηση.

Είναι η ίδια που δεν έχει φροντίσει να έχουν τα σχολεία πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τέλος, είναι η ίδια που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει φροντίσει να διεκπεραιώσει τους απολογισμούς της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής με αποτέλεσμα η επιτροπή να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την κτηριακή τους υποδομή. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να επισπεύσει τις εργασίες άμεσα παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του ειδικού σχολείου. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…από την πλευρά μας δε θα επιτρέψουμε να μην υλοποιηθούν οι εργασίες.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search