• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη δική σας ανυπαρξία και ανικανότητα! - Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του

February 05, 2023 244

"Η απόφαση της κυβέρνησης κα του κρατικού μηχανισμού να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου αποκαλύπτει ξανά τη γύμνια και την ανυπαρξία του του περίφημου «επιτελικού κράτους». Αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσμενών (και όχι ακραίων) καιρικών φαινομένων, να καθαρίσει δρόμους και φρεάτια, να προμηθεύσει με πετρέλαιο τα σχολεία, να ενισχύσει τις υποδομές των σχολικών μονάδων κλπ, προτίμησε την εύκολη λύση του «112» και της τηλεκπαίδευσης. Ας σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ με την τηλεκπαίδευση, στην προσπάθειά τους να κρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει τα σχολεία ανοχύρωτα. Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μας οργίζουν οι συστηματικές παρενοχλήσεις του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο Σαββατοκύριακο, στον ελεύθερο χρόνο μας και πάντα εκτός εργασιακού ωραρίου, με τις οποίες μας ζητούν να «προετοιμαστούμε για τηλεκπαίδευση» προχωρώντας μάλιστα σε «δοκιμαστική λειτουργία» της πλατφόρμας. Αναρωτιόμαστε από που αντλεί αυτό το θράσος το ΥΠΑΙΘ να ενοχλεί τους εκπαιδευτικούς, στον ελεύθερο χρόνο τους δίνοντας προφορικές εντολές.

Σε ότι αφορά την παρωδία της «τηλεκπαίδευσης» τονίζουμε για μια ακόμα φορά τα εξής:

Εσείς κλείνετε τα σχολεία, όχι εμείς! Δεν έχουμε λοιπόν καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Τα σπίτια μας δεν είναι ο εργασιακός μας χώρος και ο προσωπικός μας εξοπλισμός δεν σας ανήκει!"

Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αναλυτικά:

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη δική σας ανυπαρξία και ανικανότητα!

Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του

Η απόφαση της κυβέρνησης κα του κρατικού μηχανισμού να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου αποκαλύπτει ξανά τη γύμνια και την ανυπαρξία του του περίφημου «επιτελικού κράτους». Αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσμενών (και όχι ακραίων) καιρικών φαινομένων, να καθαρίσει δρόμους και φρεάτια, να προμηθεύσει με πετρέλαιο τα σχολεία, να ενισχύσει τις υποδομές των σχολικών μονάδων κλπ, προτίμησε την εύκολη λύση του «112» και της τηλεκπαίδευσης. Ας σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ με την τηλεκπαίδευση, στην προσπάθειά τους να κρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει τα σχολεία ανοχύρωτα. Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μας οργίζουν οι συστηματικές παρενοχλήσεις του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο Σαββατοκύριακο, στον ελεύθερο χρόνο μας και πάντα εκτός εργασιακού ωραρίου, με τις οποίες μας ζητούν να «προετοιμαστούμε για τηλεκπαίδευση» προχωρώντας μάλιστα σε «δοκιμαστική λειτουργία» της πλατφόρμας. Αναρωτιόμαστε από που αντλεί αυτό το θράσος το ΥΠΑΙΘ να ενοχλεί τους εκπαιδευτικούς, στον ελεύθερο χρόνο τους δίνοντας προφορικές εντολές.

Σε ότι αφορά την παρωδία της «τηλεκπαίδευσης» τονίζουμε για μια ακόμα φορά τα εξής:

Εσείς κλείνετε τα σχολεία, όχι εμείς! Δεν έχουμε λοιπόν καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Τα σπίτια μας δεν είναι ο εργασιακός μας χώρος και ο προσωπικός μας εξοπλισμός δεν σας ανήκει!

Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με τον προσωπικό του εξοπλισμό. Τηλεκπαίδευση παρέχεται μόνο από τις σχολικές μονάδες, με τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας και μόνο με την προϋπόθεση ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία τους. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι: «δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή, αφού - σύμφωνα με την απόφαση των δήμων - κρίνεται επικίνδυνη». Υπογραμμίζουμε ότι η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους. Επίσης, σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια η δική μας και των μαθητών μας. Πέρσι, είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο σχολείο ή και που αποκλείστηκαν στο σχολείο.

Τονίζουμε ακόμα ότι ως εκπαιδευτικοί μετράμε τις πληγές που άνοιξε η τηλεκπαίδευση στους μαθητές μας. Τα συσσωρευμένα και δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά, η ανισοτιμία στην πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και η ιδιότυπη μαθητική διαρροή από τις αποκαλούμενες

«ψηφιακές τάξεις», ο ευτελισμός της παιδαγωγικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών, είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που γέννησε η τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι παραμένει σε πλήρη ισχύ η απόφαση της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16/10/2021 σύμφωνα με την οποία

« (…) η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία. (…) σύμφωνα με το άρθρο του ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας: «1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…»

Απαιτούμε να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

Καλούμε τους συναδέλφους να παράσχουν τηλεκπαίδευση μόνο από τα σχολεία τους. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχθεί, εξαιτίας έλλειψης τεχνολογικών μέσων ή δικτύου, δηλώνουμε αδυναμία.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ        Π.ΠΑΝΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search