• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων κατά της ΚΝΕ (Βίντεο)

March 05, 2023 214

Τραμπουκισμοί της ΚΝΕ κατά της Μαθητικής Αντίστασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων στη διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος στα Τέμπη

Αυτοί είστε... Δάσκαλοι στους τραμπουκισμούς στις διαδηλώσεις, πυροσβέστες των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού και της νεολαίας 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Μαθητική Αντίσταση καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων από την «περιφρούρηση» της ΚΝΕ. Μιας «περιφρούρησης»που ποτέ δεν έχει περιφρουρήσει τίποτα από τις δυνάμεις καταστολής και μόνη της εμπειρία είναι να τραμπουκίζει δυνάμεις του κινήματος. Σαν άλλοι ταξιθέτες και τραμπούκοι προσπάθησαν να μας απαγορεύσουν να ανοίξουμε το πανό μας και να διαδηλώσουμε μαζί με μαθητικά μπλοκ. Προσπάθησαν μάλιστα να σκίσουν το πανό πέταξαν κάτω κινητά τηλέφωνα, που τραβούσαν τα όσα συνέβαιναν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι «αριστεροί μπράβοι» προσπαθούν να απαγορεύσουν σε μαθητές και φοιτητές με πολιτική άποψη που διαφέρει από την δική τους να ανοίξουν πανό και να διαδηλώσουν. Επιδιώκουν και με οργανωτικούς όρους να φιμώσουν κάθε πολιτική άποψη που θέλει να προτάξει την πάλη και τη συνέχιση του αγώνα.

Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να πνίξουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού μας και να τις εκτονώσουν στις κάλπες, αυτοί που προσπαθούν την οργή να την λοβοτομήσουν σε σιωπηλό πένθος με κεράκια, αυτοί οι οποίοι απείχαν από κάθε πλατιά και μαζική κίνηση λαού και νεολαίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί που χαρακτήριζαν τον λαό μας και τους διαδηλωτές προβοκάτορες νιώθουν την άνεση να απαγορεύουν σαν άλλη αστυνομία του κινήματος σε πολιτικές δυνάμεις να εκφράσουν την πολιτική τους άποψη στον δρόμο. Δε χωράνε τα «κόμματα» σε μια τέτοια διαδήλωση μας χρέωσε η ΚΝΕ, δε γίνεται τα «κομματικά πανό» να διαχωρίζουν τα μαθητικά μπλοκ, δε γίνεται τα «κομματικά πανό» να καπελώνουν τους μαθητές... Το πιο αστείο είναι ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν μαθητής! Η ΚΝΕ που καπελώνει εδώ και χρόνια μέσω του συντονιστικού μαθητών Αθήνας, και των λεγόμενων «φοιτητικών συλλόγων» κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών αντίστοιχα...

Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε, και θα το υπερασπιζόμαστε είτε αμφισβητείται από την κρατική καταστολή είτε από τους χωροφύλακες του κινήματος. Δε μας πτοούν τέτοιες πρακτικές, ίσα ίσα μας πεισμώνουν ότι η πολιτική μας άποψη έχει να προσφέρει στο κίνημα, κόντρα στις λογικές πυρόσβεσης του κινήματος και των αγωνιστικών διαθέσεων λαού και νεολαίας.

Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη δύναμη στους φοιτητικούς συλλόγους, αυτά είναι τα ιδανικά για το οποία παλεύει η νέα γενιά της ΚΝΕ. Πολιτική συνέχεια των ΚΝΑΤ που εξακολουθούν να τραμπουκίζουν και να χτυπούν τον κόσμο που αγωνίζεται.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η δεξιά μετατόπιση της ΚΝΕ την φέρνει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα. Οι παλινωδίες και οι οπορτουνισμοί στον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών μετά από ψήφισμα που καταθέσαμε για άμεση κινητοποίηση την Τετάρτη με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και η καταψήφισή του, τα κεράκια και τα μαύρα πανιά που εμφάνισαν λίγο αργότερα, το προχώρημα σε «καταλήψεις» σε μία σειρά σχολές (έτσι τις βάφτισαν) με αποφάσεις από Διοικητικά Συμβούλια, οι τραγικές δηλώσεις ότι τα φεστιβάλ σε φοιτητικούς συλλόγους είναι εμμέσως πλην σαφώς ανώτερα από τις γενικές συνελεύσεις είναι ενδεικτικά της πολιτικής σύγχυσης και της κατάστασής τους.

Οι μαζικές διαδηλώσεις καταγγελίας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, όπως και η σημερινή είναι θετικές και ελπιδοφόρες. Είναι ενδεικτικές της αγανάκτησης και της οργής του λαού μας για τις πολιτικές που δε δίνουν δεκάρα για τις ζωές του λαού και της νεολαίας. Αυτές οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν και να πάρουν παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Για να μη συγκαλυφθεί τίποτα, για να δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων, για να στοχοποιηθούν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το κεφάλαιο, το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα συνολικότερα. Να μην αφήσουμε την εκλογική αναμονή και την αυταπάτη που και το ίδιο το ΚΚΕ καλλιεργεί να καταστείλει και να είναι ταφόπλακα των διαδηλώσεων. Μόνο ο λαός με την πάλη του θα μπορέσει να διεκδικήσει τη ζωή του.

τα βίντεο εδώ:

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search