• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεν έγινε η διημερίδα της ντροπής από τη ΔΔΕ Πειραιά για τα ιδιωτικά σχολεία! – Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

March 17, 2023 812

 Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του Πειραιά που διοργανώθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ για την προκλητική εκδήλωση του ΔΔΕ Πειραιά που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ – ΣΙΕΛ), Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Προεπισκόπηση εικόνας

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση  με διοργανωτή τον ΔΔΕ Πειραιά “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”! Ο ΔΔΕ είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση και όχι να διαφημίζει τους σχολάρχες και τα ιδιωτικά σχολεία τους. Να σημειωθεί ότι το θέμα της προκλητικής απόφασης του ΔΔΕ έχουν φέρει στη Βουλή με ερωτήσεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Συνθήματα που ακούστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται – Δικαίωμά μας είναι μ΄ αγώνες κατακτιέται!
  • Αγώνας – αγώνας – αγώνας διαρκείας – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία!
  • Αυτοί με τους σχολάρχες διαλύουν τα σχολεία – Εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία.
  • Κάτω τα μέτρα τα αντιλαϊκά – Δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά!
  • Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς
  • Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία!
  • Το σχέδιό τους είναι σχολεία – μαγαζιά με γονείς πελάτες κι αμόρφωτα παιδιά

Μετρημένοι στα δάχτυλα, λιγότεροι από 10, ήταν όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση, ενώ ο ΔΔΕ Πειραιά πλησίασε με συνοδεία αστυνομίας και αποδοκιμάστηκε έντονα με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω και να μπει από διπλανή πόρτα.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο Δημοτικό Θέατρο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ οι διοργανωτές έφυγαν και έτσι δεν πραγματοποίησαν την εκδήλωση.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και όρθια άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και όρθια άτομα

Για μια ακόμα φορά ο ΔΔΕ Πειραιά ζητά μέτρα από την αστυνομία …

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που περπατούν, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Ουσιαστικά οι ΔΔΕ ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση ενισχύοντας την ιδιωτική. Από τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και τα άθλια κτίρια, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών που «καλύπτονται» από 45.000 περίπου αναπληρωτές μέχρι την αξιολόγηση – χειραγώγηση και κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων μέχρι την ισοτίμηση των πτυχίων των Κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων και την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος αποτυπώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Πραγματικά, τέτοια διαφήμιση για να βρουν νέα πελατεία, σαν αυτή που πραγματοποιεί η ΔΙΔΕ Πειραιά, τα Ιδιωτικά Σχολεία δύσκολα θα έβρισκαν!!!

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως στην Οργανωτική κι Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας φιγουράρουν φυσικά τα στελέχη των Ιδιωτικών Σχολείων.

Πρόκειται για αίσχος! Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, τόσο γιατί με τη γενικότερη πολιτική της υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές (χτύπημα της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης, αυτές τις ημέρες εισήχθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που παραδίδει τη μοναδική δημόσια Παιδοογκολογική κλινική στον Όμιλο “Ελπίδα” της κ. Βαρδινογιάννη), όσο και για την επιλογή του συγκεκριμένου Προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά. Δεν μάς προξενεί εντύπωση… Άλλωστε και ο συγκεκριμένος Προϊστάμενος στον Πειραιά έχει αποδείξει την αγαστή συνεργασία και σύμπνοιά του με τις πολιτικές του ΥΠΑΙΘ.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο ΥΠΑΙΘ για τις κρίσεις που διενήργησε και την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης… Άξιοι!!!

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσής της τονίζει μεταξύ άλλων:

ΥΠΑΙΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης δείχνουν ξανά το ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους. Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα και την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στον Πειραιά, που παλεύουν σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που παλεύουν να μην τούς λείψει κυριολεκτικά τίποτα, που πληρώνουν ένα σωρό δυσβάσταχτους φόρους (υποτίθεται και για τη Δημόσια-και κατά τα άλλα-Δωρεάν Εκπαίδευση των παιδιών τους), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά να διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία!

Όπου τα δίδακτρα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο! Ντροπή!

Υπενθυμίζουμε προς τους επαΐοντες του ΥΠΑΙΘ, πως σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί, πέραν όλων των άλλων τον διοικητικό - πειθαρχικό Προϊστάμενο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών και είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών!

Η ΟΙΕΛΕ:

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «πληροφορηθήκαμε για την εξαιρετικά προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει διαφημιστική (!) εκδήλωση-διημερίδα την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3 για την ιδιωτική εκπαίδευση, με κεντρικό, μάλιστα, ομιλητή Καθηγητή από το χώρο των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών Κολλεγίων που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο! Η εκδήλωση αυτή, υπό την αιγίδα όλων σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, γίνεται σε μια περίοδο γιγάντωσης της εργοδοτικής παρανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (φυσικά και στον Πειραιά…), με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του 2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών! Επίσης, γίνεται λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να γεννώνται εύλογα απορίες, αν επιτρέπεται νομικά και ηθικά μια δημόσια εκπαιδευτική αρχή να διαφημίζει ιδιωτικούς φορείς στο χώρο της Παιδείας εις βάρος των δημόσιων σχολείων!

Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία ότι ένας δημόσιος φορέας της εκπαίδευσης, που θα έπρεπε να ασχολείται αφενός με την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και αφετέρου να τηρεί αυστηρά ουδέτερο, εποπτικό ρόλο στην περιοχή της αρμοδιότητάς του, πραγματοποιεί μια τέτοια εκδήλωση. Αναρωτιέται εύλογα κάποιος:

Πώς θα ελέγξει αυτούς τους οποίους διαφημίζει;

Ποια δημόσια εκπαίδευση υπερασπίζεται, όταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το πιο «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο τμήμα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης; Από έναν χώρο που δεν υπάρχει σοβαρή πιστοποίηση τίτλων σπουδών και που οι απόφοιτοί του διεκδικούν θέσεις στην αγορά εργασίας (ακόμη και στη δημόσια εκπαίδευση!) από τα παιδιά κυρίως των μη προνομιούχων που σπουδάζουν με τον κόπο τους και όχι με τα χρήματα των γονέων τους;

Είναι τυχαία η πραγματοποίηση της εκδήλωσης τόσο κοντά στην προεκλογική περίοδο; Ποιοι βουλευτές-πολιτευτές εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοργάνωσή της;»

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που συμμετέχει στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Οι κυβερνήσεις για να διαλύσουν και να ιδιωτικοποιήσουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ακολουθούν μια τακτική με δύο σκέλη.

  • Υποβαθμίζουν, απαξιώνουν, συκοφαντούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και καταστέλλουν οποιονδήποτε αντιστέκεται σε αυτό.
  • Εξαίρουν και επαινούν, με λόγια και με έργα, την «προσφορά» των αντίστοιχων ιδιωτικών επιχειρήσεων που ανταγωνίζονται τους δημόσιους φορείς στα ανάλογα δημόσια και κοινωνικά αγαθά προς άγρα πελατών και αύξηση της κερδοφορίας μετατρέποντας τα κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα.

Αυτήν την τακτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κλπ. Ιδιαίτερα στην περίοδο των μνημονίων και με τη συνεργασία των ΜΜΕ αυτό συνέβαινε σε ημερήσια διάταξη κα μάλιστα έχουν ιδιωτικοποιηθεί σημαντικά κοινωνικά δημόσια αγαθά. Η ενέργεια με τις γνωστές εταιρίες παρόχους που έχουν θησαυρίσει και αυξήσει τα κέρδη τους σε μεγάλο ποσοστό, ο ΟΣΕ με το γνωστό αποτέλεσμα του τραγικού εγκλήματος, προηγήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες και μόλις προχθές την Ογκολογική κλινική των του Νοσοκομείου Παίδων.

Αυτήν την τακτική δεν ακολουθούν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και τα στελέχη της διοίκησης που έχουν τοποθετηθεί στους δημόσιους οργανισμούς και στον στενό δημόσιο τομέα όπως π.χ. εκπαίδευση.

Σαν έτοιμος από καιρό ο ΔΙΔΕ της Πειραιά από τον Αύγουστο που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την τακτική.

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search