• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Αποτρέψαμε την αξιολόγηση - Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του με τους αξιολογητές!

March 17, 2023 466

Ο κύβος ερρίφθη! Η αξιολόγησή τους απορρίπτεται και παραπαίει στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα! Η εποχή του φόβου υποχωρεί.

Καταλήγει η ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αναλυτικά:

ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Ο κλάδος έχει απορρίψει την αξιολόγηση και τους αξιολογητές και με εργαλείο την Απεργία-Αποχή και τις Στάσεις εργασίες, που ομόφωνα αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, αντιπαλεύει στην Πράξη και στο Τώρα την Ατομική Αξιολόγηση, που με όλο το αξιολογικό πλέγμα θα διαλύσει το δημόσιο σχολείο, τις εργασιακές μας σχέσεις και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Εν τέλει, στρέφεται στην άρση της μονιμότητας για όλους!

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο δεκαήμερο δημιούργησαν τα «ζευγάρια» των αξιολογητών-αξιολογούμενων, υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που βιάζεται να επιβάλει στην εκπνοή της διακυβέρνησής της την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με όχημα τους νεοδιόριστους/ες συναδέλφους μας.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την υποκρισία και τον εμπαιγμό σε βάρος τους, καθώς γνωρίζουμε πως η μονιμοποίηση την οποία επικαλούνται είναι ένα «πουκάμισο αδειανό»… Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να προλάβουν να προχωρήσουν σε όλα τα στάδια της αξιολόγησης. Πουθενά δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθούν συμμετέχοντας μόνο στο Α1 πεδίο! Οι επερχόμενες εκλογές, από την άλλη, θέτουν εκτός το όποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης για τη φετινή χρονιά. Ο μόνος ρεαλιστικός και δίκαιος τρόπος μονιμοποίησης είναι η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση που ίσχυε μέχρι τώρα.

Στο δια ταύτα λοιπόν: Το ένα σχολείο μετά το άλλο και ο ένας συνάδελφος μετά τον άλλο, με την ενημέρωση από την ΕΛΜΕ, τις συναντήσεις με τους νεοδιόριστους, τις επιτροπές αγώνα αλλά και με γνώμονα την κοινή λογική υπογράφουν τη Δήλωση της Α-Α της ΟΛΜΕ, υπερασπιζόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Ο στόχος τους είναι ένας: η αξιολόγηση να παρουσιαστεί ως ατομική υπόθεση του καθένα και ο νεοδιόριστος να βρεθεί μόνος απέναντι στον αξιολογητή, για να εξαναγκασθεί να υποκύψει στις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Πέφτουν όμως έξω. Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι/ισσες, ιδιαίτερα εκεί που έχουν την πλειοψηφική στήριξη των συναδέλφων τους, ξεπερνούν τους ενδοιασμούς τους και τάσσονται με τον κλάδο. Στα μισά περίπου σχολεία της ΕΛΜΕ οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν υπογράψει με πλειοψηφία την Α-Α και σε άλλα σχολεία υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις.

Ήδη μετράμε τις πρώτες νίκες: Οι συνάδελφοι/ισσες με την παρουσία του Σωματείου σταματούν τις αξιολογικές διαδικασίες. Τουλάχιστον σε πέντε σχολεία της ΕΛΜΕ μέχρι τώρα οι αξιολογητές, όταν πληροφορήθηκαν την παρουσία εκπροσώπων της ΕΛΜΕ σε σχολεία που προγραμμάτισαν συναντήσεις προσυνεννόησης για την αξιολόγηση, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν. Δεν τόλμησαν να παραστούν και να εισπράξουν την απόρριψη αλλά και την αντιπαράθεση με τον κλάδο.

Σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές προσπάθησαν να τους βάλουν εν κρυπτώ στο σχολείο και σε άλλες περιπτώσεις οι αξιολογητές προσπάθησαν με απαράδεκτες αντιθεσμικές διαδικασίες να πετύχουν συνεννοήσεις με νεοδιόριστους (μέσω Webex, σε καφενεία, με ιδιωτικά τηλεφωνήματα, μηνύματα κτλ). Κανένας να μην συμμετάσχει στις τηλεδιασκέψεις των αξιολογητών, που επιχειρούν να ξεκινήσουν την αξιολόγηση με τρόπους που δεν προβλέπονται πουθενά.

Οι επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκ/σης από την ΕΛΜΕ και συναδέλφους/ισσες ανέδειξαν την αλαλία των ιθυνόντων! Η προσπάθεια να συναντήσουμε τους νέους Συμβούλους/Αξιολογητές έπεσαν στο κενό. Οι Αξιολογητές εξαφανίζονται κάθε φορά. Οι Δ/ντές Εκ/παίδευσης ψελλίζουν…

Ο κύβος ερρίφθη! Η αξιολόγησή τους απορρίπτεται και παραπαίει στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα! Η εποχή του φόβου υποχωρεί. Μαζικά και συλλογικά συνεχίζουμε, απαιτώντας να σταματήσει Τώρα ο εμπαιγμός και τα ΠΥΣΔΕ να μονιμοποιήσουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, ως οφείλουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ     ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search