• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ακόμα και 11 τη νύχτα! «Σύμβουλοι Εκπαίδευσης» καλούν νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για προκαταρκτικές συζητήσεις σε καφετέριες!

March 19, 2023 861

Η παρωδία της ατομικής αξιολόγησης έχει ξεκινήσει: «Σύμβουλοι Εκπαίδευσης» καλούν νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για προκαταρκτικές συζητήσεις σε καφετέριες, εκτός νόμου και εκτός νομού, σε ακατάλληλες ώρες (ακόμα και 11 τη νύχτα!). 

Κινούνται εν κρυπτώ από τους συλλόγους διδασκόντων, από την ΕΛΜΕ, από τους διδάσκοντες της ειδικότητάς τους. Σύμβουλοι Γενικής «αξιολογούν» καθηγητές Ειδικής Αγωγής ή άλλων ειδικοτήτων από τη δική τους. Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης καλούνται να κάνουν διδασκαλίες σε ολόκληρο το τμήμα. Και όλο αυτό ονομάζεται «αξιολόγηση με σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου»…Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τους Συμβούλους Εκπαίδευσης  να  πουν το Μεγάλο Όχι στην αξιολόγηση.  Τα πράγματα δεν σηκώνουν «βελτιώσεις», «ναι, μεν αλλά», «διαφωνώ αλλά τι να κάνω;», αναφέρει η ΕΛΜΕ την ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι  “για όποιον σύμβουλο εκπαίδευσης διαφωνεί με τον νόμο 4823/2021 υπάρχει ο αξιοπρεπής δρόμος της παραίτησης ή της συμμετοχής στην εν ισχύ και απολύτως νόμιμη απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από κάθε διαδικασία ατομικής αξιολόγησης”

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου 
    
Αναλυτικά:

Προς Συμβούλους Εκπαίδευσης Κρήτης 
Παραιτηθείτε ή μπείτε στην Απεργία- Αποχή  

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
Που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι
Να πούνε. 

Κ. Καβάφης, Che fece… il gran rifiuto.

Η παρωδία της ατομικής αξιολόγησης έχει ξεκινήσει: «Σύμβουλοι Εκπαίδευσης» καλούν νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για προκαταρκτικές συζητήσεις σε καφετέριες, εκτός νόμου και εκτός νομού, σε ακατάλληλες ώρες (ακόμα και 11 τη νύχτα!). Κινούνται εν κρυπτώ από τους συλλόγους διδασκόντων, από την ΕΛΜΕ, από τους διδάσκοντες της ειδικότητάς τους. Σύμβουλοι Γενικής «αξιολογούν» καθηγητές Ειδικής Αγωγής ή άλλων ειδικοτήτων από τη δική τους. Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης καλούνται να κάνουν διδασκαλίες σε ολόκληρο το τμήμα. Και όλο αυτό ονομάζεται «αξιολόγηση με σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου»…

Αντί λοιπόν οι σύμβουλοι να υποστηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών, παίζουν τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου, με τον μανδύα μιας – κι αυτής στα λόγια – “light” αξιολόγησης, που δεν είναι παρά ο προπομπός μιας σκληρής, τιμωρητικής και κατηγοριοποιητικής διαδικασίας (ποσόστωση). Τα ίδια τα «κριτήρια» είναι παράλογα πολλά (ποσοτικοποιώντας και τεμαχίζοντας μια πολυπαραγοντική και ενιαία διαδικασία όπως η διδασκαλία), επί της ουσίας υποκειμενικά και τελικά αντιεπιστημονικά. Η ίδια η υπόσταση των συμβούλων ως αρωγών και επιστημόνων (αυτο)υπονομεύεται. 

Τελικά, οι «Σύμβουλοι Εκπαίδευσης» ούτε σύμβουλοι είναι, ούτε με την Εκπαίδευση έχουν σχέση· αλλά μεταπίπτουν στο επίπεδο του «διοικητικού στελέχους», ξένοι προς κάθε παιδαγωγική πράξη και θεωρία· ενώ το κρυφτούλι και ο επιθεωρητισμός εισάγουν άλλης ποιότητας σχέσεις στο δημόσιο σχολείο.

Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα δεν σηκώνουν «βελτιώσεις», «ναι, μεν αλλά», «διαφωνώ αλλά τι να κάνω;». Για όποιον σύμβουλο διαφωνεί με τον νόμο 4823/2021 υπάρχει ο αξιοπρεπής δρόμος της παραίτησης ή της συμμετοχής στην εν ισχύ και απολύτως νόμιμη απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από κάθε διαδικασία ατομικής αξιολόγησης. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ως σωματείο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο στον αγώνα για την υπεράσπιση των παιδαγωγικών ελευθεριών και των σχέσεων συναδελφικότητας και συνεργασίας στους συλλόγους διδασκόντων. Θα αντιπαλέψουμε κάθε ανοιχτή ή συγκεκαλυμμένη μορφή καθυπόταξης των εκπαιδευτικών και θα σταθούμε απέναντι σε όποιον την εφαρμόζει.

Καλούμε τους συναδέλφους συμβούλους να δείξουν ότι ακόμα είμαστε συνάδελφοι και να πουν το Μεγάλο Όχι. Σε άλλη περίπτωση, θα είναι ξένο σώμα για τον κόσμο της εκπαίδευσης. 

 
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Η  Γ. Γραμματέας
Χρήστος Σουρουλής                                                                       Δέσποινα Νικολάου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search