• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θα κλείσουν τα σχολεία του Λος Άντζελες μετά την υπόσχεση των εργαζομένων σε απεργία

March 21, 2023 348

 

Η δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας θα ακυρώσει τα μαθήματα από την Τρίτη, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι πίεσαν αιτήματα για υψηλότερους μισθούς.

Η απεργία θα περιλαμβάνει δασκάλους της Unified School District του Λος Άντζελες, κηπουρούς, οδηγούς λεωφορείων, εργαζόμενους σε καφετέρια και βοηθούς ειδικής αγωγής.Πίστωση...Μάικ Μπλέικ/Reuters

 
 

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ — Δεκάδες χιλιάδες σχολικοί υπάλληλοι του Λος Άντζελες θα ξεκινήσουν τριήμερη απεργία που ξεκινά την Τρίτη, αναγκάζοντας εκατοντάδες πανεπιστημιουπόλεις να κλείσουν και ακυρώνοντας τα μαθήματα για 422.000 μαθητές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των nytimes.com

Το σωματείο που εκπροσωπεί 30.000 εργαζομένους υποστήριξης στην Unified School District του Λος Άντζελες επιδιώκει αύξηση μισθού 30%, λέγοντας ότι πολλοί εργαζόμενοι βγάζουν λίγα περισσότερα από τον κατώτατο μισθό και αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά το κόστος ζωής στη Νότια Καλιφόρνια.

Το συνδικάτο των δασκάλων του Λος Άντζελες ζήτησε από τα 35.000 μέλη του να αποχωρήσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης και να αποφύγουν να περάσουν τις γραμμές των εργαζομένων υποστήριξης.

«Πρέπει να ανακοινώσουμε επισήμως ότι όλα τα σχολεία σε όλη τη ΛΔΥΣΔ θα παραμείνουν κλειστά για τους μαθητές αύριο», είπε ο Αλμπέρτο ​​Καρβάλιο, ο επιστάτης της περιοχής, στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας.

 

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου τα συνδικάτα των εργαζομένων υποστήριξης και των δασκάλων στη σχολική περιφέρεια δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν το πρωί της Τρίτης.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι ηγέτες του Los Angeles Unified, της δεύτερης μεγαλύτερης σχολικής περιφέρειας στη χώρα, δήλωσαν ότι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αποτρέψουν μια απεργία. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες προέτρεψαν τους γονείς να αρχίσουν να κάνουν ρυθμίσεις για τη φροντίδα των παιδιών, επειδή η αποχώρηση τόσο από τους εργαζομένους υποστήριξης όσο και από τους δασκάλους θα απαιτούσε το κλείσιμο περισσότερων από 1.000 σχολείων.

 

Η απεργία έχει αναγκάσει τις οικογένειες να αγωνίζονται και έχει αναζωπυρώσει τις απογοητεύσεις που ένιωσαν πολλοί γονείς για το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19. Μερικοί γονείς μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους δουλεύοντας εξ αποστάσεως, αλλά πολλοί έχουν δουλειές που απαιτούν την παρουσία τους σε χώρο εργασίας έξω από το σπίτι.

Εδώ είναι τι γνωρίζουμε για την αποχώρηση.

Η διαμάχη αφορά το Local 99 της Διεθνούς Ένωσης Υπαλλήλων Υπηρεσιών, η οποία εκπροσωπεί άτομα που εργάζονται για το Los Angeles Unified σε διάφορες θέσεις εργασίας που δεν διδάσκουν, όπως οδηγοί λεωφορείων, εργαζόμενοι σε καφετέρια, βοηθοί ειδικής εκπαίδευσης και κηπουροί. Το σωματείο ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι τα μέλη του θα απεργήσουν για τρεις ημέρες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Η United Teachers Los Angeles, η οποία εκπροσωπεί τους δασκάλους και ορισμένους άλλους υπαλλήλους της περιφέρειας, δεν συμμετέχει στην εργατική διαμάχη, αλλά είπε ότι τα μέλη της δεν θα περάσουν τις γραμμές του Local 99.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search