• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πειραιά: Ο ρόλος του χαφιέ της πάει γάντι. Τον αξίζει.

March 22, 2023 368

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Μάρτης 2023 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Archives - e-Πρόλογος

Για την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πειραιά: Ο ρόλος του χαφιέ της πάει γάντι. Τον αξίζει.

Η ΔΑΚΕ Πειραιά μάλλον έχει μετατραπεί σε γραφείο τύπου της ΔΔΕ Πειραιά, όπως αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ με τη ΔΑΚΕ στην αρχή της χρονιάς είχε «ντυθεί» εκπρόσωπος του Υπουργείου, διαφημίζοντας «τους χιλιάδες διορισμούς που έχουν γίνει». Γιατί η ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση της Παρασκευής 17/3 στο Δημοτικό Θέατρο έχει υιοθετήσει ΟΛΗ την «επιχειρηματολογία» του ΔΔΕ. Πραγματικά εύλογα αναρωτιέται κάποιος: «μα τους υπαγορεύει τί θα γράψουν και θα πουν;». Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συνδικαλιστική δράση, τη διαδήλωση και τα συνθήματα ποινική δράση!

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρόμοια θέση κράτησε η ΔΑΚΕ και στην περίπτωση των διώξεων μελών της ΕΛΜΕ και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Δεν μας παραξενεύει καθόλου αυτή η στάση αφού αποτελεί παράδοση για την παράταξη της ΔΑΚΕ να υιοθετεί αντισυναδελφικές στάσεις και να πράττει ανάλογα. Είναι ενδεικτικό ότι στην ανακοίνωσή της χρησιμοποιεί εισαγωγικά όταν αναφέρεται στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτήν την κινητοποίηση και τους χαρακτηρίζει ως «παραβάτες του Κοινού Ποινικού Κώδικα». Μάλλον αυτά εκφράζουν τη φιλοδοξία της ΔΑΚΕ να μετατραπεί σε παρακρατική τραμπούκικη οργάνωση! Η όλη φρασεολογία της παραπέμπει στο ΄90, στη δολοφονία του αγωνιστή εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα από στελέχη της ΝΔ, τα οποία δεν τιμωρήθηκαν ποτέ!

Σαφώς επιλέγει να προασπίσει την πολιτική της κυβέρνησης που ακολουθεί κατά γράμμα με κάθε τρόπο και τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την πολιτική που διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή η πολιτική εξάλλου βρίσκεται στο πολιτικό DNA της ΔΑΚΕ. Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει καθόλου. Δεν αποτελεί ιδιομορφία της τοπικής ΔΑΚΕ, αφού και ο κεντρικός μηχανισμός της έχει την ίδια συμπεριφορά και στάση και η συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση είναι ολοφάνερη σε κάθε επίπεδο.

Η υιοθέτηση πλήρως όχι μόνο του θέματος της διημερίδας του ΔΔΕ αλλά και της ουσίας «για την προσφορά των ιδιωτικών σχολείων» είναι ιδεολογική θέση της ΔΑΚΕ. Το ότι τα επιχειρήματά της είναι ίδια με αυτά του ΔΔΕ δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Το ότι ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων υπερασπίζεται και ουσιαστικά υιοθετεί τη διημερίδα της ΔΔΕ Πειραιά, το ότι έχει τις ίδιες θέσεις με τη ΔΑΚΕ και τάσσεται με τον ΔΔΕ Πειραιά, όχι μόνο δεν μας προξενεί εντύπωση, αλλά τουναντίον, μας δικαιώνει και μας χαροποιεί που συμβάλλαμε στην οργάνωση της κινητοποίησης που ακύρωσε την εν λόγω διημερίδα.

Έτσι κι αλλιώς η στάση της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλά και συνολικότερα δεν της αφήνει πολλά περιθώρια διαφοροποίησης. Σε όλα τα κομβικά ζητήματα που αφορούν την προάσπιση εργασιακών κατακτήσεων, αυτό που προκρίνει κάθε φορά είναι η εξυπηρέτηση της πολιτικής της κυβέρνησης. Στηρίζεται κυρίως στους μηχανισμούς τη διοίκησης και της κυβέρνησης και μάλιστα εναντίον των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Την ίδια στάση κρατά και για το κορυφαίο ζήτημα της αξιολόγησης, για το οποίο ουσιαστικά, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, κάνει τα πάντα για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος η ΔΑΚΕ παίζει αυτόν τον ρόλο γιατί αποτελεί επιλογή της.

Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα στην πορεία συγκρότησης των αγώνων του για μια ζωή με δικαιώματα θα την απομονώσει και θα ορθώσει πύργο ατίθασο τόσο σε αυτήν όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετεί πιστά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search