• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανταρσία εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης - Εξοργίζει η αυτοκτονία διευθύντριας

March 23, 2023 583

Ανταρσία εκπαιδευτικών στη Βρετανία κατά της αξιολόγησης: Εξοργίζει η αυτοκτονία διευθύντριας δημοτικού που υποβαθμίστηκε το σχολείο της

Οργή εκπαιδευτικών στη Βρετανία μετά την αυτοκτονία διευθύντριας Δημοτικού επειδή το σχολείο της έλαβε την κατώτατη αξιολόγηση.

 

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στους κόλπους των εκπαιδευτικών στη Βρετανία μετά την αυτοκτονία διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου που δεν άντεξε την υποβάθμιση του σχολείου της στην κατώτατη βαθμίδα.

 

Η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση για την εκπαιδευτικό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που στρέφονται κατά του κρατικού φορέα που διενεργεί τις αξιολογήσεις των σχολικών μονάδων στη Βρετανία.

Με το σύνθημα "RIP Ruth" εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τη έδρα του φορέα. Πρόκειται για τον κρατικό φορέα Ofsted οι επιθεωρητές του οποίου έχουν, με τις αξιολογήσεις τους, τη δύναμη να διαμορφώνουν τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και να ανεβάζουν και να κατεβάζουν σχολικές μονάδες στο λεγόμενο "χρηματιστήριο" των σχολείων που ανάλογα με τις αξιολογήσεις τους λαμβάνουν και αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

 
Ανταρσία εκπαιδευτικών στη Βρετανία κατά της αξιολόγησης: Εξοργίζει η αυτοκτονία διευθύντριας δημοτικού που υποβαθμίστηκε το σχολείο της

Οι διαμαρτυρίες δεν περιορίζονται στα συνθήματα στη μνήμη της Ρουθ Πέρι. Από όταν η αδελφή της αποκάλυψε με συνέντευξή της στο BBC ότι η 53χρονη, διευθύντρια στο Caversham Primary School στην πόλη Ρέντινγκ, αυτοκτόνησε όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι από εδώ και στο εξής θα αρνούνται την αξιολόγηση από τους επιθεωρητές της Ofsted.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι "η Ρουθ ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετική εκπαιδευτικός" ενώ για τη λειτουργία του φορέα αξιολογήσεων και την ισχύ που έχουν αποκτήσει οι επιθεωρητές λένε ότι "το σύστημα του Ofstef πρέπει να αλλάξει. Κάνει τη ζωή των εκπαιδευτικών κόλαση, το στρες που βιώνουμε είναι αβάσταχτο".

Τι οδήγησε στην κατεδαφιστική αξιολόγηση που έκανε τη Ρουθ Πέρι να φτάσει στην αυτοχειρία

Η 53χρονη Ρουθ Πέρι ήταν διευθύντρια στο Caversham Primary School στην πόλη Ρέντινγκ τα τελευταία 13 χρόνια.

Το περιστατικό που βάρυνε ιδιαίτερα στην αρνητική αξιολόγηση που έλαβε το σχολείο της ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο με μαθητή που χόρευε αυτό που αποκαλείται flossing dance.

Το συμβάν αυτό θεωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα για τη διεξαγωγή των αξιολογήσεων ότι συντείνει στην "πρώιμη σεξουαλικοποίηση" των παιδιών. Η Ρουθ Πέρι αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιανουάριο λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης καθώς είχε ενημερωθεί ότι το σχολείο είχε κατρακυλήσει στη χαμηλότερη βαθμίδα ως "ανεπαρκές".

Το flossing dance, που θεωρήθηκε ακατάλληλος χορός για έναν μαθητή, είναι χορευτικές κινήσεις που παραπέμπουν στην κίνηση που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα.

 

Πρόκειται για δημοφιλή τρόπο χορού στα παιδιά που συχνά αναρτούν βίντεο με τις φιγούρες που κάνουν στο TikTok. Εκτός από το επίδικο βίντεο με τον χορό, οι επιθεωρητές είχαν εκτιμήσει ότι στη σχολική μονάδα υπήρχε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) κάτι που όπως αποδείχθηκε βάσει μαρτυριών που αναφέρονται σε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ήταν απλώς ένας τσακωμός 8χρονων στο διάλειμμα.

ΥΓ Αφιερωμένο εξαιρετικά στους "Συμβούλους' - "αξιολογητές" τους πραιτωριανούς της Ν. Κεραμέως! - Αναδημοσίευση από το thetoc.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search