• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πώς οι δάσκαλοι της 13χρονης μαθήτριας αποκάλυψαν τη φρίκη - Γέννησε το παιδί του βιαστή της!

March 23, 2023 373

Μια συγκλονιστική όσο κι αποτρόπαια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου αποκαλύπτεται στη Μάνη, με τις διαστάσεις της να ξεφεύγουν από τα στενά όρια της Λακωνίας και να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Σύμφωνα με τον "Λακωνικό Τύπο" , το 13χρονο κορίτσι φέρεται να  βιάστηκε τόσο από συγγενικά της πρόσωπα, όσο και από αλλοδαπούς και μάλιστα έμεινε έγκυος. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, έφερε στον κόσμο το παιδί της σε μαιευτήριο των Αθηνών. Τότε ήταν που άρχισε να ξετυλίγεται περαιτέρω το «κουβάρι» της φρίκης, αν και η αφετηρία των ερευνών υπήρξε όταν φανερώθηκε η εγκυμοσύνη του κοριτσιού ενώ διέμενε ακόμα στη Μάνη.

Βάσει, λοιπόν, με όσα υποστήριξε η ανήλικη φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και έναν Βούλγαρο, που ζούσαν σε οικισμό της Αν. Μάνης. Μετά από την κατάθεση της ανήλικης που υπέδειξε τα δύο συγκεκριμένα άτομα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, με τους ίδιους να παραδέχονται μεν τη συνεύρεση με τη 13χρονη, να αρνούνται ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενοι ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Το μαρτύριο, όμως, για το νεαρό κορίτσι δεν φαίνεται να τελειώνει εκεί. Κατά ισχυρισμούς της ιδίας και όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Live News», κακοποιήθηκε σεξουαλικά και τον Φεβρουάριο του 2023 από συγγενή της, μετά από χορήγηση «περίεργων» ουσιών, ενώ το εν λόγω πρόσωπο εμφανίζεται να είναι και ο πατέρας του νεογέννητου παιδιού. Ο συγκεκριμένος άνδρας μάλιστα πλέον κρατείται στις φυλακές για άλλο αδίκημα.

Οι αποκρουστικές αποκαλύψεις έχουν και συνέχεια, καθώς όπως γνωστοποιείται, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και άλλου προσώπου από τον ίδιο οικογενειακό κύκλο, που κατηγορείται ότι κακοποίησε τη 13χρονη όταν εκείνη έφυγε από το μαιευτήριο μετά τον τοκετό και τη φιλοξένησε στο σπίτι του στην Αθήνα.

Πώς αποκαλύφθηκε
η κακοποίηση
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου», από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον, όταν ξεκίνησε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με ιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως, ο εν λόγω ιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη. Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού, ενώ αναμένεται και το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους.

Κατά πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», δε, την Τετάρτη η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.

«Υπήρχαν ενδείξεις
κακομεταχείρισης των παιδιών»
Σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία συνολικά απαριθμεί έξι παιδιά εκ των οποίων το ένα αγόρι.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως όλα τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν παραμελημένα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τα ανήλικα τέκνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο πατέρας της ανήλικης οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση αλλά με τα ναρκωτικά.

Συνελήφθη ο 44χρονος άνδρας που βίασε το 14χρονο κορίτσι σε περιοχή της Λακωνίας.

Το κορίτσι, μέλος πολυμελούς οικογένειας, φέρεται όχι μόνο να έχει βιαστεί αλλά να έχει αποκτήσει και παιδί, για το οποίο μάλιστα έχουν κινηθεί διαδικασίες υιοθεσίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η υπόθεση αφορά μια δεκατετράχρονη και αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022. Για την υπόθεση ζητήθηκε προκαταρκτική εξέταση για γενετήσιες πράξεις από την ανακρίτρια Γυθείου. Στην συνέχεια οι αρχές, προχώρησαν στην σύλληψη ενός 44χρονου υπηκόου Βουλγαρίας που φέρεται να έχει βιάσει το κορίτσι.

Πρόκειται για μία υπόθεση αρκετά περίπλοκη, καθώς η ανήλικη έχει φέρει στον κόσμο και ένα μωρό για το οποίο έχουν κινηθεί οι διαδικασίες υιοθεσίας. Η 14χρονη βρίσκεται πλέον σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα, ενώ πρέπει να απαντηθούν ακόμη πολλά κρίσιμα ερωτήματα καθώς κινδύνευσε και η υγεία της κοπέλας.

Η 14χρονη υποστηρίζει ότι βιάστηκε, ενώ από την πλευρά του ο 44χρονος αναφέρει ότι είχαν συνευρεθεί και δεν υπήρξε βιασμός.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search