• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Με κονκάρδες που έγραφαν: «Ήταν έγκλημα!» και μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν μαθητές στη Λάρισα

March 25, 2023 739

Με μαύρες κορδέλες, μαύρα περιβραχιόνια και κονκάρδες που έγραφαν «ήταν έγκλημα» παρέλασαν για την 25η Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Λάρισα, στον τόπο που συνέβη η εγκληματική τραγωδία και κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».
Πόσο λυπηρό και ειρωνικό που σε μια παρέλαση για την ελευθερία και την περηφάνια για τη χώρα, τα παιδιά της να παρελαύνουν δείχνοντας το πένθος τους για τα παιδιά που σκοτώθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας της ίδιας ακριβώς χώρας να τους κρατήσει ασφαλείς. Άραγε στη σκιά αυτής της τραγωδίας είναι μέρα να είναι κάποιος περήφανος;

«Στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή 28 / 2 / 2023 ήταν έγκλημα» έγραφαν οι κονκάρδες που φορούσαν στο πέτο οι μαθητές στη Λάρισα.

Είναι μία μέρα που θα πρέπει να τιμήσουμε και τα θύματα των Τεμπών, τραγικό αίσθημα για όλους μας, είμαστε στεναχωρημένοι όλοι πάρα πολύ , δήλωσαν οι μαθητές.

Την ίδια ώρα, μαθητές και καθηγητές του 10ου Λυκείου Λάρισας σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη κονκάρδα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν για όλα τα θύματα του δυστυχήματος και, ιδιαίτερα, για την 21χρονη Κλαούντια Λάτα, η οποία ήταν αριστούχος του σχολείου και μεταξύ των νεκρών των Τεμπών.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search