• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κουίζ: Ποιος βιαζόταν «οι επιθεωρητές να ξαναπιάσουν δουλειά» για τους εκπαιδευτικούς που «με την καλοπέραση και τα προνόμια ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί»;

March 26, 2023 1502
Δικαίωμα του Γιάννη Πολίτη να θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Ωστόσο είναι προκλητικό ένας δημοσιογράφος που αμειβόταν για τις υπηρεσίες του 10 φορές περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό ή έναν γιατρό του δημοσίου νοσοκομείου ή έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή να μιλάει για προνόμια και καλοπέραση των δασκάλων.

Είναι φανερό ότι οι επιτελείς του ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.

Για να το καταφέρεις αυτό στην αρχή συκοφαντείς τον εχθρό σου έτσι ώστε αφενός να του παραλύσεις κάθε διάθεση για αντίσταση και αφετέρου να τον απομονώσεις από τους φυσικούς του συμμάχους σε τέτοιο βαθμό που το θύμα να αποδεχθεί τη θυσία σα να είναι θέλημα Θεού.

Στο πλαίσιο αυτό, καιρό τώρα έχουν «εξαπολύσει», γνωστά για τη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους, «αρπακτικά» της δημοσιογραφίας τα οποία μαζί με τους παλατιανούς δημοσιογράφους και τη διευρυμένη ομάδα των «προθύμων» (τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ δεν δόθηκαν άδικα)  κάθε λίγο και λιγάκι «ξεσκονίζουν», σε απευθείας μετάδοση, τα γνωστά ρεφρέν τους για τους «τεμπέληδες εκπαιδευτικούς».

Οι τελευταίοι λόγω της αμορφωσιάς τους περί την «γεωμετρία» της Ιστορίας και θεωρώντας αμετάβλητους τους συσχετισμούς υπέρ της τάξης της οποίας αποτελούν τους οργανικούς διασκεδαστές της, δεν νιώθουν την ανάγκη των προσχημάτων. Έτσι μας παρέχουν αφειδώς τα διαπιστευτήρια και της χυδαιότητας και της μαυρίλας τους.

Ο αξιότιμος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης

Σε άρθρο του με τίτλο «Εκπαίδευση: Επιτέλους αξιολόγηση» ο πρώην πολυθεσίτης αλλά όχι ερημοσπίτης δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, που για πολλά χρόνια είχε μισθούς από 2-3 και 4 δουλειές ταυτόχρονα (θυμίζουμε 28 χρόνια στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 10 χρόνια στην ΕΡΤ, επί 14 χρόνια στο MEGA CHANNEL ως πολιτικός συντάκτης και επικεφαλής του τηλεοπτικού ρεπορτάζ,  επί 9 χρόνια γενικός διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΒΗΜΑ fm , CITY και Αθήνα 9,84, αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής στη REAL NEWS και REAL FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 κλπ) επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς επειδή, όπως σημειώνει «οι περισσότεροι θέλουν να μην αλλάξουν τη ρουτίνα τους. Με την καλοπέραση και τα προνόμια ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
 

Και συνεχίζει: «Δεν τους περνάει από το μυαλό να βάλουν πλάτη, όπως οφείλουν, να κρατήσουν την κοινωνία όρθια. Δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί υπάλληλοι. Αδιάφοροι είναι πολλοί από αυτούς, γιατί ουδείς τους αξιολογεί…Πέτυχαν να είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στον πλανήτη που δεν αξιολογούνται και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα πεπραγμένα τους. Από τους πωλητές των σούπερ μάρκετ μέχρι τους ακριβοπληρωμένους μάνατζερ των μεγάλων εταιρειών, η αξιολόγηση είναι καθημερινή και αυτονόητη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα επιμένουν ότι αυτό δεν τους αφορά…Δεν χρειάζονται ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι από το εξωτερικό για να ξαναβάλουν το Δημόσιο στις ράγες. Αρκεί οι επιθεωρητές να ξαναπιάσουν δουλειά.» 

Δικαίωμα του Γιάννη Πολίτη να θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Ωστόσο είναι προκλητικό ένας δημοσιογράφος που αμειβόταν για τις υπηρεσίες του 10 φορές περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό ή έναν γιατρό του δημοσίου νοσοκομείου ή έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή να μιλάει για προνόμια και καλοπέραση των δασκάλων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search