• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κ. Μητσοτάκης: Το τέλος της αξιολόγησης – Η παραίτηση Ν. Κεραμέως

April 01, 2023 1081

 

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του drepani.gr (argyrades.gr) , ο Κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια ανατροπής του κλίματος δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας και κυρίως με την αξιολόγηση, αναμένεται εντός της ημέρας να κηρύξει το «τέλος της αξιολόγησης». Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται να παίρνει υπόψη του τις αντιδράσεις από τη μια σε μια δύσκολη προεκλογική περίοδο και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου. Τόνισε χαρακτηριστικά:  Ο εκπαιδευτικός όχι μόνο δεν είναι ανεξέλεγκτος και αλλά υπόκειται σε πολλαπλές «αξιολογήσεις» στο πλαίσιο του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Σε πολλές περιπτώσεις παραβίασης των υποχρεώσεών του επιβάλλονται ποινές από τα πειθαρχικά συμβούλια που φτάνουν μέχρι   και την απόλυση του. Είναι μύθος ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στον εκπαιδευτικό. Για τον εκπαιδευτικό, όπως και για κάθε δημόσιο υπάλληλο, ισχύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και  σειρά άλλων νόμων και διατάξεων.

Εξάλλου πρόσφατα είχε δηλώσει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει».

Ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν συνθέσεις και συγκλίσεις ακόμα και με τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριοστεράς που αρνούνται και απορρίπτουν την αξιολόγηση.

Αυτή η στάση του πρωθυπουργού οδήγησε σε παραίτηση της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως προκαλώντας εσωτερική κρίση της κυβέρνησης. Και όλα αυτά παρά τις εξαιρετικές σχέσεις που είχε η Ν. Κεραμέως με τον πρωθυπουργό. Όλοι θυμόμαστε παλιότερες δηλώσεις της Ν. Κεραμέως: “Ο μεγάλος μου γιος πρώτα είπε μπαμπά, μετά μαμά και μετά … Κυριάκο !”

Δικαιωμένη εμφανίζεται η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Ύστερα από αυτά τι να πιστέψει κανείς και τι να μην πιστέψει

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search