• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

H ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων PISA η οποία ισχύει κανονικά!

May 08, 2023 304

Υπενθυμίζουμε ότι και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων η οποία ισχύει κανονικά!

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Προσφυγή του ΥΠΑΙΘ με αφορμή τις κινητοποίησεις ενάντια στον διαγωνισμό της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A.»

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, με μια ακόμα προσφυγή στα δικαστήρια, τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους. Για μια ακόμα φόρα, όπως και πέρσι, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τις στάσεις εργασίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A».

Συνειδητά όμως αποκρύπτουν ότι οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A. εντάσσονται στα εργαλεία που η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της. Καμία σχέση δεν έχουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις με την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή δουλειά των εκπαιδευτικών στις τάξεις. Αντίθετα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το σχέδιο διαφοροποίησης, σύγκρισης, κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Είναι ένα αποτυχημένο αντιεπιστημονικό «εργαλείο» που έχει απορριφθεί από την ίδια τη ζωή. Δεν είναι τυχαία η επιμονή της κυβέρνησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Σχετίζεται άμεσα με την επαναφορά της πρότασης για «ελεύθερη γονεΐκή επιλογή» σχολείου.

Η εσπευσμένη και με άθλιες διαδικασίες προσφυγή (κλήτευση και εκδίκαση μέσα σε 2 ώρες) είναι ακόμα μια ομολογία της αποτυχίας των κακόφημων «εξετάσεων» κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Το έχουμε αποδείξει. Ο κλάδος συντεταγμένα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα, θα αντισταθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων η οποία ισχύει κανονικά!

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search