• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τράπεζα αναθεμάτων

June 02, 2023 324

Από Ιντερνετ; Τα χρειώδη και τα στοιχειώδη. Ούτε λογαριασμοί στα σόσιαλ μίντια ούτε εφαρμογές στο τηλέφωνο. Οχι από σνομπισμό ούτε –πια– από τεχνοφοβία. Εχω, λοιπόν, ένα σωρό άγνωστες λέξεις γι’ αυτόν τον «γενναίο νέο κόσμο», άλλωστε ούτε μπάσκετ δεν μπορούμε να βλέπουμε πλέον στην τηλεόραση δίχως λεξικό στο χέρι. Νέοι όροι πάνε κι έρχονται, ή μάλλον μόνο έρχονται, και επιβάλλονται αμετάφραστοι. Φυσικά, σε κάποια γραφεία υπάρχουν άνθρωποι που πολεμούν να τους αποδώσουν ελληνιστί. Η δουλειά τους, όμως, περνάει στο μεγάλο καταναλωτικό κοινό όσο περνούν και τα πορίσματα των ιστοριογράφων που ξηλώνουν τους εθνικούς μας μύθους.

Για παράδειγμα, ακούω τώρα για τους «ντίντος» και υποθέτω πως είναι οι ντεσπεράντος της εποχής μας. Για να μάθω κάτι παραπάνω, μήπως καταλάβω ποιοι βδελυροί κακοί άδειασαν δύο συναπτές ημέρες την Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κι έπαιξαν με την ψυχή των λυκειόπαιδων, διαβάζω όσους ξέρουν. Ντίντος, λοιπόν, είναι όσοι εξαπολύουν «κυβερνοεπίθεση άρνησης υπηρεσίας», DDoS: Distributed Denial of Services. Και πράγματι, τη Δευτέρα και την Τρίτη είχαμε άρνηση υπηρεσίας. Από πολλούς. Η Τράπεζα Θεμάτων αρνήθηκε να ξεκλειδώσει, να υπηρετήσει τους μαθητές και το άγχος τους. Πεισματικά, όμως, αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το κοινό, που αξίωνε ντόμπρες εξηγήσεις, και όσοι όφειλαν να έχουν προστατέψει την Τ.Θ. και να έχουν προνοήσει για εναλλακτική λύση. Διάβολε. Δύσκολο είναι να πέσει το Ιντερνετ, σε πέντε ή πενήντα σχολεία, και χωρίς χακάρισμα;

Οι μέχρι χθες κυβερνώντες, σαν καλοί Αρνητές Ευθύνης, επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν αγενώς μεν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, δημοκοπικώς δε την απλή αναλογική. Εντέλει, ανέσυραν το αγαπημένο τους «ερμηνευτικό» μοτίβο: «Το κακό ήρθε απ’ έξω» – όπως η ακρίβεια, ο ιός, οι «λαθραίοι». «Πρωτοφανής επίθεση μεγατόνων», αυτό το σενάριο πλασαρίστηκε. Οπως όμως έγραφε χθες στην «Κ» ο Γιάννης Παπαδόπουλος, «σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας, η επίθεση δεν φαίνεται να είναι ούτε “πρωτοφανής” ούτε “μεγατόνων”». Στη δε Lifo, ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, επίσης ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξήγησε στον Νίκο Ευσταθίου ότι η κυβερνοεπίθεση κατά της Τ.Θ. «δεν απαιτεί μεγάλη πολυπλοκότητα» και «θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ακόμα και από κάποιον μαθητή, ο οποίος ήθελε να αποφύγει την αποτυχία στις εξετάσεις». Ε ρε «αντιτοξικός» Ψαριανός που του χρειάζεται του λυκειοκαθάρματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search